Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін рвав би на собі волосся: яку стратегічну помилку допустила Україна на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін рвав би на собі волосся: яку стратегічну помилку допустила Україна на Курщині

Україна не повинна була говорити про те, що їй чужі території непотрібні, а так Путін отримав чіткий сигнал, що території йому віддадуть

сьогодні, 14:20
Поділіться публікацією:

Україна зробила серйозну помилку після початку операції в Курській області, коли заявила, що не претендує на чужі території та не планує анексувати Курщину. Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що ситуація могла б скластися інакше, якби наша держава утрималася від таких заяв або запросила на території, що контролювалися українськими військами, бійців Російського добровольчого корпусу і Легіону "Свобода Росії". Зокрема, про це він сказав в інтерв’ю для Главред.

Путін рвав би на собі волосся: яку стратегічну помилку допустила Україна на Курщині

Бої в Курській області

"У Курській області ми припустилися стратегічної помилки політичного характеру – ми гарантували, що не будемо анексувати Курську область. Одразу ж, входячи туди, ми сказали, що нам чужі території не потрібні, мовляв, ми полякаємо і віддамо. Путін зрозумів, що Курська область нікуди не дінеться. Усе було б інакше, якби ми промовчали, а ще краще – запросили б на підконтрольні нам території Курщини РДК і Легіон "Свобода Росії", нехай би вивішували там свої прапори й оголошували про створення "нової Росії". Ось у цьому випадку Путін би рвав і метав", – зазначив Жданов.

На думку експерта, через таку українську позицію російському президенту не було потреби поспішати з витісненням українських військ з Курської області.

Однак, у військовому плані операція мала позитивний вплив для України, оскільки наші війська змогли відволікти частину російських сил – угруповання чисельністю 35-38 тисяч осіб.

Тобто, підкреслив Жданов, мова йде про повноцінну загальновійськову армію РФ, яка могла б створити нам багато проблем на східному фронті. Натомість вона діє в Курській області, фактично руйнуючи власні території та завдаючи шкоди російським громадянам, що викликає суспільний резонанс, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський розповів про те, чи пора уже завершувати операцію в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини