Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи настав час закінчувати «Курськ»: Зеленський зробив заяву про операцію ЗСУ на території РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи настав час закінчувати «Курськ»: Зеленський зробив заяву про операцію ЗСУ на території РФ

Зеленський заявив, що Курська операція значно допомогла і продовжує допомагати Україні

сьогодні, 08:02 comments1298
Поділіться публікацією:

Операція ЗСУ у Курській області РФ суттєво допомогла і продовжує допомагати українському народові у боротьбі з російською агресією. Вона вже забезпечила Силам оборони один із найбільших внесків до обмінного фонду. На цьому зупинятися Україна не збирається і продовжуватиме посилювати свій тиск. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у традиційному вечірньому зверненні до українців зробив глава української держави Володимир Зеленський.

Чи настав час закінчувати «Курськ»: Зеленський зробив заяву про операцію ЗСУ на території РФ

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

"Сьогодні (06.10.2024 – ред.) – два місяці наших військових дій у Курській області. І це надзвичайно важливий етап війни. Те, що значно допомогло і надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витісняти війну до Росії. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть", – зазначив президент.

Він висловив подяку всім військовим, які беруть участь у Курській операції.

За словами українського лідера, кожен із підрозділів, які роблять все, щоб поповнювати обмінний фонд для України, роблять титанічну роботу.

"Наша Курська операція дала один із найбільших вкладів в обмінний фонд задля звільнення українців із полону. Це важливо. Ми тиснутимемо на Росію ще сильніше, тому що тільки силою можна наблизити мир", – сказав президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" – протягом двох місяців боїв у Курській області військові втрати України та Росії продовжують зростати. Канадський OSINT-аналітик Naalsio підрахував втрати військової техніки обох сторін, повідомляючи про деяку перевагу російських військових.

Згідно з підрахунками Naalsio, станом на 1 жовтня Україна втратила 208 одиниць техніки, у тому числі 150 бронемашин та 19 танків. З них за два місяці боїв у Курській області було знищено 141 одиницю української військової техніки, решту пошкоджено або кинуто на поле бою. Ворог захопив 26 одиниць української техніки.

Російська армія втратила в Курській області 134 одиниці військової техніки, серед яких найбільше бронемашин — 41 одиниця, а також 33 транспортні засоби та 22 танки. Сили ЗСУ знищили 89 одиниць російської техніки, у тому числі два вертольоти, та захопили 21 одиницю військового обладнання противника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини