Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін планував закінчити війну в Україні до 9 травня: з чим прорахувався
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін планував закінчити війну в Україні до 9 травня: з чим прорахувався

Ворог не може запропонувати Україні нічого нового

1 травня 2024, 11:20 comments2979
Поділіться публікацією:

Росіяни до останнього сподівалися, що США не погодять виділення Україні такої важливої допомоги. Коли Путін розраховував закінчити війну? Чи змінилися цілі ворога на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Путін планував закінчити війну в Україні до 9 травня: з чим прорахувався

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Окупанти недооцінили Україну

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що країна-агресор всерйоз планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США.  

"Росія була самовпевнена, самонадіяна. Була недооцінка України така ж, як і у 2022 році. Вони розраховували, що лінія оборони України посиплеться ще взимку. І вже станом на 9 травня мало стояти питання не про окупацію Часового Яру, а про те, що на адміністративних межах Донецької та Дніпропетровської областей мали бути триколори. Вони мали б кричати про вихід на адміністративні межі", – сказав Мусієнко.

Експерт також додав, що цього не сталося через те, що Росія прорахувалася з двох причин.

Олександр Мусієнко зауважив, по-перше, спрацювала українська стратегія – приховати власний стан наших можливостей. Що окупанти ще не прорахували, так це те, що може на США вони й сподівалися, але точно не чекали на реакцію від Європи. Вони думали, що ЄС подивиться на США і буде зволікати з допомогою. І, мовляв, можливо, воно закінчиться якимось перемир'ям.

Росіяни на вершині своїх оперативних та стратегічних можливостей

Військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що російсько-українська війна триває й найскладнішою залишається ситуація на сході України.

"Для противника в стратегічному сенсі нічого не змінилося – в них є завдання виходити на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Вони будуть намагатися це робити. Загалом, у стратегічному сенсу, весь фронт перебуває у вогневій рівновазі. Після Авдіївки ворог не осягнув якихось дійсно серйозних проривних операцій", – висловився експерт.

Він також додав, що ворог збільшив активність на Куп'янському напрямку в Харківській області.

"Куп'янськ-Вузловий їм направду потрібен. Нагадаю, що 95% всього, що доставляється в зону окупації, везеться залізницею", – пояснив експерт.

За словами Петра Черника, РФ не може запропонувати Україні нічого нового в тактичному та стратегічному планах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюватиметься ситуація на фронті найближчим часом: що важливо для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини