Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін особисто контролю ситуацію: куди відправляє елітні війська і боєприпаси
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін особисто контролю ситуацію: куди відправляє елітні війська і боєприпаси

Путін уважно стежить за ситуацією, яка відбувається в Донецькій області

21 серпня 2024, 20:30
Поділіться публікацією:

На Донеччині ситуація залишається критично складною, особливо на Торецькому та Покровському напрямках, які стали основними цілями ворога. Як розповів генерал армії та колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі 24 Каналу, російські сили продовжують активно просуватися, а українські захисники роблять усе можливе, щоб стримати наступ і завдати противнику значних втрат. Однак на деяких ділянках нашим силам доводиться відходити та маневрувати, додав експерт.

Путін особисто контролю ситуацію: куди відправляє елітні війська і боєприпаси

Володимир Путін

Генерал Маломуж зазначив, що президент Росії Путін особисто контролює операцію на Донеччині, спрямовану на прорив української оборони. Для цього на передову направляють найкраще підготовлені підрозділи з великою кількістю боєприпасів, та не забирає звідти підрозділи.

Тобто, підкреслює експерт, Росія не виводить війська з регіону, щоб направити їх в Курську область.

Маломуж відзначив, що станом на зараз, на Торецькому напрямку, поблизу Нью-Йорка, ворог захоплює окремі будівлі та вулиці, що ускладнює оборону. Він наголосив, що через масовані обстріли з боку російських сил, використання авіаційних бомб, безпілотників та ракет, утримання опорних пунктів, які вщент знищені, стає небезпечним і недоцільним.

Протягом кількох місяців Україна готувала нові інженерні укріплення стратегічного рівня, і тепер наші сили відходять на більш захищені позиції, здатні витримати ворожі удари. Це дозволяє Збройним Силам завдавати більш точних ударів по противнику на добре відомій їм території, додав експерт.

"Торецький напрямок, Покровський та Краматорський – там Росія використовує десантні війська, штурмові бригади з великим бойовим досвідом. Думаю, ми далі будемо маневрувати, можливо, трохи відійдемо, але позиції, які ми підготували, є ударними", — підкреслив експерт.

За його словами, за час активних бойових дій Росія вже втратила понад 600 тисяч військових, а також тисячі одиниць техніки, включаючи танки, артилерійські системи та броньовані машини, що суттєво впливає на її дії на полі бою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Донбасі ворог почав потроху відходити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини