Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін опиниться перед вибором у 2025 році: Буданов розповів, що буде, якщо війна затягнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін опиниться перед вибором у 2025 році: Буданов розповів, що буде, якщо війна затягнеться

Глава ГУР вважає, що якщо Москва й надалі збирається продовжувати війну, то без нової хвилі мобілізації Кремлю не обійтися

7 серпня 2024, 13:24
Поділіться публікацією:

У разі затяжної війни влітку 2025 Росія зіткнеться з дилемою. Прийде або "зупиняти все це", або оголошувати повторну масштабну мобілізацію. Адже скільки б російські пропагандисти не розповідали про величезні черги з добровольців, насправді з мобілізацією в РФ останнім часом не все так добре. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова ГУР Міноборони РФ Кирило Буданов, пише Forbes.

Путін опиниться перед вибором у 2025 році: Буданов розповів, що буде, якщо війна затягнеться

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кирило Буданов зазначив, що мобілізацією в Росії не все так просто – проблеми з людським ресурсом почалися близько трьох місяців тому, хоча цей момент не всім відомий.

"Зараз Міноборони РФ намагається виправити становище (з мобілізацією, — ред). Ворог розуміє — якщо продовжиться затяжна війна, то не пізніше ніж влітку 2025 року Росія зіткнеться з дилемою: або зупиняти це все, або оголошувати повторну масштабну мобілізацію. Тягнути ворог буде до останнього. Бо, на думку керівництва РФ, масштабна мобілізація може серйозно похитнути політичну ситуацію", — говорить Буданов.

Глава ГУР нагадав, що раніше в Росії з мобілізацією не було жодних проблем — на початку повномасштабної війни ворог оголосив часткову мобілізацію.

"Далі почали пропонувати людям великі суми грошей. Але у такий спосіб їм вдалося мобілізувати недостатньо. Всі інші йшли на війну із зон, добровольцями або зі строкової служби людей одразу переводили в контрактники. Подумайте, чому ворог постійно підвищує рівень одноразової грошової виплати за підписання контракту? Суми дійшли, залежно від регіону, вже до 2 млн російських рублів. Це величезні гроші для Росії", — констатує розвідник.

Відповідь, на думку Буданова, очевидна – потік добровольців катастрофічно зменшується. І останні місяці армія РФ вперше зіткнулася з кадровим недобором. Росія має план з мобілізації, і відповідно до нього зафіксовано майже 10% недобору, резюмував глава ГУР.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Буданов назвав два варіанти у війні: українцям треба обрати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини