Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін оголосив часткову мобілізацію: про що це говорить – на що ще може піти Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін оголосив часткову мобілізацію: про що це говорить – на що ще може піти Кремль

Після підвищення ставок Кремля затяжної війни в Україні точно не уникнути

21 вересня 2022, 09:57 comments3177
Поділіться публікацією:

Про що говорять метання російської влади із псевдореферендумами на тимчасово окупованих територіях України та перенесенням путінського звернення до нації, в якому він зрештою оголосив сьогодні вранці про часткову мобілізацію? На що ще може піти Кремль – і до чого це призведе? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Путін оголосив часткову мобілізацію: про що це говорить – на що ще може піти Кремль

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Крім мобілізації, влада РФ може піти на оголошення воєнного стану – як на всій території країни, так і на окремих її частинах

Політичний експерт директор Communication group Володимир Манько зазначає, що до 9.00 сьогоднішнього дня стало відомо, що Путін зважився на часткову мобілізацію. Так, призову на військову службу підлягатимуть ті, хто перебувають у запасі, проходив службу у лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Наголошувалося, що покликані на військову службу перед відправкою в частини проходитимуть додаткову військову підготовку.

"Гучний анонс учора ввечері завершився нічим. Це свідчить про невпевненість керівництва Росії у цьому, що роблять. А що планувалося озвучити? Швидше за все, наперед заявити, що визнають майбутнє рішення квазіутворень про входження до складу РФ (саме про це путінське "ми зробимо все, щоб забезпечити безпечне проведення референдумів"). Можливо оголосити мобілізацію. У результаті на це наважилися сьогодні. Але саме собою перенесення звернення – це вже симптом", – підкреслює експерт.

Він наголосив, що, на відміну від Путіна, президент України продовжує займати тверду позицію – всі окуповані території підлягають звільненню.

"При цьому Зеленського підтримує Захід, – наголошує Володимир Манько. – Крім мобілізації, влада РФ може піти на оголошення воєнного стану – як на всій території країни, так і на частинах. Чи застосує Кремль ядерну зброю? Думаю що ні".

Однозначно можна говорити, що конфлікт виходить на новий виток

Голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики", співзасновник у Гуманітарній організації "Відповідальні громадяни" Енріке Менендес розмірковує так:

"Поки ми перебуваємо в епіцентрі всіх подій, про наслідки говорити зарано. Але однозначно можна казати, що конфлікт виходить на новий виток. Нова його стадія, коли РФ робить свій наступний хід, розжарюючи і так до межі напружену обстановку".

За словами експерта, відкриту путінську заяву, що нові українські території можуть бути анексовані, рішення про укрупнення армії країни-агресора кажуть, що Росія робить ставку на ескалацію, на військове вирішення конфлікту.

"Слід готуватися до затяжної війни, – вважає Енріке Менендес. – Про це останнім часом говорять багато людей, включаючи генсека ООН Гутеріша, який визнав, що не бачить у найближчому майбутньому можливість вирішити конфлікт дипломатичним шляхом. І звернення Путіна цілком укладається у цю канву".

Читайте також на порталі "Коментарі" – Дмитро Медведєв розкрив секрет – яка справжня мета Росії із "референдумами" в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини