Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін не має наміру зупиняти війну проти України - чи підтримує його Сі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не має наміру зупиняти війну проти України - чи підтримує його Сі

На особистих переговорах Володимира Путіна та Сі Цзіньпіна могли обговорювати тему закінчення війни в Україні та постачання китайського озброєння до РФ

20 жовтня 2023, 10:00 comments1330
Поділіться публікацією:

Незважаючи на засудження російської агресії проти України та тотальну ізоляцію Москви, у Китаї, мабуть, свідомо показують, що готові підтримувати путінський режим. Чи може бути так, що саме через позицію Пекіна Путін готовий продовжувати війну і що Китай є гарантом того, що Росія не програє у війні проти України? Видання "Коментарі" розбиралося з цього питання, вивчивши думки експертів.

Путін не має наміру зупиняти війну проти України - чи підтримує його Сі

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Путін готовий продовжувати війну

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що Путін може скільки завгодно брехати і розповідати, що він за мир та переговори, як він це вже спробував показати під час візиту до Пекіна, але насправді диктатор зацікавлений у продовженні війни проти України.

"Звичайно, він взяв таку нібито мирну риторику. Це властиво і офіційному Пекіну, весь час говорити про мир, весь час говорити про повагу до статуту ООН і таке інше. Він, скажімо так, підхопив цю тенденцію і говорив те, що в принципі, скажімо так, входило до контексту риторики офіційного Китаю", — висловився експерт.

Олександр Мусієнко вважає, що Росія має приховану підтримку інших країн. Про це просто не афішується. І, зважаючи на те, що відбувається на фронті, росіяни налаштовані продовжувати бойові дії, йти на загострення. Окупанти не показують, що готові сідати за стіл переговорів, триває запекла війна.

Китаю невигідно світитися у темі поставок озброєння РФ

Експерт-міжнародник Наталія Плаксієнко-Бутирська в інтерв'ю виданню "Фокус" заявила, що глава КНР Сі Цзіньпін відкрито дав зрозуміти, що виступатиме за суверенітет та безпеку РФ, він натякнув, що не дасть Росії програти у війні проти України та Заходу.

"На цьому і побудовано так званий китайський мирний план. Тобто збереження інтересів усіх країн, які можна розшифрувати, як гарантії того, що Україна не приєднається до НАТО. Китай намагається зберегти обличчя Путіну та вберегти Росію від повного розвалу. Тому, як на мене, Китай не стане помічником для України. Найімовірніше, це буде якийсь компромісний варіант", — вважає експерт.

Наталія Плаксієнко-Бутирська зазначила, що прямих поставок озброєння з Китаю до Росії ми не побачимо, але є всі підстави підозрювати, що Пекін і Москва почнуть активно використовувати для таких поставок Північну Корею. Фактично озброєння, необхідне РФ, надходитиме до КНДР, а вже звідти до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Сі перебрав на себе роль, яку мріяв Путін – чого тепер чекати від Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини