Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін назвав свою умову: якщо Захід не послухається, тоді глобальна війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав свою умову: якщо Захід не послухається, тоді глобальна війна

Володимир Путін знову загрожує Заходу за посилення підтримки України

29 травня 2024, 07:18 comments13088
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін попередив, що країни-члени НАТО в Європі "грають з вогнем", коли мають намір дати дозвіл Україні завдавати ударів із західної зброї по території РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Путін назвав свою умову: якщо Захід не послухається, тоді глобальна війна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що поки країни Заходу намагаються вирішити, що робити з просуванням російських військ в Україні, Путін все частіше говорить про ризик набагато масштабнішого конфлікту.

"Постійна ескалація може призвести до серйозних наслідків. Якщо ці серйозні наслідки виникнуть у Європі, як поведуться Сполучені Штати, беручи до уваги наш паритет у галузі стратегічних озброєнь? Важко сказати — чи хочуть вони глобального конфлікту?", — заявив диктатор журналістам у Ташкенті. .

За словами Путіна, удари по Росії з використанням далекобійної західної зброї втягне країни Заходу у війну. Він також додав, що можливе відправлення військ Франції до України буде кроком до глобального конфлікту.

Говорячи про членів НАТО в Європі, Володимир Путін сказав, що малі країни "мають усвідомлювати, з чим вони грають", оскільки вони мають невелику територію та дуже щільне населення.

"Це фактор, який вони повинні мати на увазі, перш ніж говорити про завдання удару вглиб російської території", — зазначив Путін.

Звернемо увагу, що останнім часом у країнах ЄС та НАТО все частіше звучать дискусії щодо необхідності дозволити Силам оборони України завдавати ударів по території Росії із західної зброї. Причиною стали регулярні удари агресора керованими авіабомбами по Харкову та Харківській області, а також іншим населеним пунктам прикордоння.

Ідею підтримують Латвія, Естонія, Нідерланди, Швеція, Великобританія та більшість інших європейських країн. Водночас такі ключові союзники Києва, як Німеччина та США обережніші з цього питання, вони категорично проти того, щоб їхньою зброєю були по території РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини