Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін назвав кількість мобілізованих росіян, яких уже відправив воювати до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав кількість мобілізованих росіян, яких уже відправив воювати до України

Путін прозвітував, що 49 тисяч росіян вже на війні проти України, у Шойгу інша арифметика

4 листопада 2022, 14:57
Поділіться публікацією:

У Росії вже мобілізували 318 тисяч людей. Із них 49 тисяч уже кинули воювати проти України. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву російського президента Володимира Путіна, якого цитує російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Путін назвав кількість мобілізованих росіян, яких уже відправив воювати до України

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"У нас 318 тисяч, тому що добровольці йдуть. Кількість добровольців не скорочується. З них 49 тисяч перебувають уже у військах, виконують бойові завдання. Усі інші поки що займаються підготовкою", — заявив російський диктатор.

Слід зазначити, що сказане Путіни розходиться із заявою міністра оборони РФ Шойгу. В черговий раз стає зрозуміло, що таке насправді арифметика російської мобілізації. 28 жовтня, за словами Сергія Шойгу, на фронті 82 тисячі мобілізованих, вже 4 листопада – лише 49 тисяч. Раніше Сергій Шойгу вже заявив про нібито "завершення часткової мобілізації" у країні. Ось тільки указ Путіна, який підтверджує слова російського міністра, так і не з'явився.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після оголошення часткової мобілізації в РФ впали роздрібні продажі, а також зріс рівень безробіття, свідчать дані, надані національним органом статистики Росії "Росстат". Про це повідомляє Reuters. У свою чергу, Американський інститут вивчення війни повідомляє, що Кремль вже стикається з труднощами у наданні обіцяної компенсації та проблемами, що посилюють соціальну напругу у суспільстві. При цьому в РФ, незважаючи на заяви влади про завершення мобілізації, прозваної могілізацією, продовжують вручати повістки, запевняє Telegram-канал Baza. Що зараз можна сказати про російську мобілізацію? До чого вона вже привела, чого ще може привести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/184437
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини