Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін намагається змусити українців залишити друге за величиною місто: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін намагається змусити українців залишити друге за величиною місто: подробиці

За інформацією Bloomberg, Росія намагається змусити українців залишити Харків

17 квітня 2024, 08:17 comments1707
Поділіться публікацією:

Посилені атаки російських загарбників на Харків, розташований поблизу кордону з РФ, є способом примусити місцевих жителів до евакуації, оскільки путінський режим не має достатньо сил для наступу на місто з метою його окупації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Путін намагається змусити українців залишити друге за величиною місто: подробиці

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Видання з посиланням на неназваних українських та західних чиновників зазначає, що останні дії Кремля щодо знищення енергетичної інфраструктури схожі на скоординовані зусилля щодо створення умов, які роблять Харків непридатним для життя.

Окупанти при цьому користуються моментом, коли Україні не вистачає артилерійських боєприпасів та ракет для ППО.

У матеріалі згадується, що нещодавно росіяни намагалися поширити дезінформацію про "евакуацію мешканців Харкова через можливість оточення міста", метою якої було поширення паніки.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що "майже вся" місцева генерація електроенергії була знищена під час російських ударів, через що "зима буде для нас викликом".

За словами джерел, адміністрація президента США Джо Байдена обговорювала, як допомогти Харкову з енергетикою.

При цьому майже ніхто не прогнозує, що сили Кремля можуть захопити місто найближчим часом, йдеться у статті. Чиновники в оточенні президента Володимира Зеленського вважають, що Росія не має достатньо ресурсів для проведення серйозного наступу, через що вона намагається створити відчуття паніки.

Американські та інші західні офіційні особи погоджуються з тим, що Росія не має можливості атакувати Харків без значного поповнення своїх військ, пише видання.

Разом з тим, країна-агресор планує мобілізувати щонайменше 250 000 росіян у 2024 році. На думку західних чиновників, метою російського диктатора Володимира Путіна залишається повне захоплення України.

Як відомо, останнім часом Росія інтенсивно обстрілює Харків, намагаючись повністю знищити його енергетичну інфраструктуру.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які міста хоче захопити Путін під час літнього наступу: куди прориватимуться до 9 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини