Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін наказав захопити Донецьку область і вказав часові рамки
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін наказав захопити Донецьку область і вказав часові рамки

Як повідомив в ефірі Freedom генерал Микола Маломуж, Путін сподівається із захопленням Донецької області примусити Україну до переговорів

9 липня 2024, 17:22 comments8634
Поділіться публікацією:

Місто Часів Яр та Покровський напрямок є двома ділянками, де російські окупаційні війська намагаються прорвати українську оборону. При цьому, як відзначив генерал армії України, колишні керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, розтягнутість фронту ускладнює Росії можливість наступати скрізь, тому її сили зосереджені саме в цих районах.

Путін наказав захопити Донецьку область і вказав часові рамки

Війна в Україні

Генерал зазначив, що російські війська прагнуть не лише захопити Часів Яр, але й нейтралізувати стратегічно вигідні позиції українських військ у цьому регіоні. Водночас він впевнений, що українські сили здатні утримати місто. Наразі Збройні сили України не лише утримують Часів Яр, а й проводять контратаки.

За його інформацією, буквально вчора наші війська завдали кілька контрударів і покращили свої позиції, тому є перспектива подальшого зупинення зусиль противника щодо захоплення Часового Яру.

"І найголовніше, що там вони зазнають дуже великих втрат. За рахунок уже отриманих нами боєприпасів, додаткових ресурсів та, відповідно, наших резервів. Там ситуація тяжка. Але, я думаю, ми триматимемо позиції, завдаватимемо ударів і з флангів, щоб нейтралізувати будь-які їхні нестандартні операції із захоплення Часового Яру”, — підкреслив Маломуж.

Він також зазначив, що Покровський напрямок є одним із основних для противника. Там, за його інформацією, ворог здійснює від 39 до 90 атак щодня.

"Вкидають туди нові підрозділи, спецпідрозділи: і ВДВ, і спецвійськ, і морської піхоти підтягнули ще з Далекого Сходу. Звісно, ​​”зеківські” структури. Наразі цими силами намагаються пробивати нашу оборону”, — підкреслив Маломуж.

При цьому генерал вважає, що Путін поставив завдання найближчими тижнями прорвати цей напрямок і захопити Донецьку область. Це, на його думку, нібито один із способів примусу України до переговорів на вигідних для Росії умовах, поряд із терористичними атаками по українських містах та використанням дипломатичних каналів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав ще про один напрямок, де скалася загрозлива ситуація, і ворог може піти на прорив.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини