Головна Новини Суспільство Війна з Росією Назріває прорив, як в Очеретиному: де скалася загрозлива ситуація на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Назріває прорив, як в Очеретиному: де скалася загрозлива ситуація на фронті

Ворог активізувався на Куп’янському напрямку

9 липня 2024, 12:07 comments2176
Поділіться публікацією:

Російські загарбники активізувалися на Куп’янському напрямку, ситуація виглядає загрозливо, повідомив у Фейсбуці військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

Назріває прорив, як в Очеретиному: де скалася загрозлива ситуація на фронті

Війна в Україні

"На Куп'янському напрямку, схоже, назріває криза, схожа із "очеретинським проривом"... від передових позицій противника в районі с.Піщане до річки Оскіл залишилось "по прямій" трохи більше 10-и км", — відзначив Машовець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці квітня скалася загрозлива ситуація довкола Очеретиного. Тоді ворогу вдалося прорватися в цьому місці, хоча позиції військових були на висоті та були добре укріплені. Як підкреслювали самі військові, проблема була в тому, що вони відчували гострий брак боєприпасів, і тому не могли протистояти ворогові, який поливав позиції Сил оборони із всього, що мав та проводив штурм за штурмом.

2 травня речник ОСГВ "Хортиця" Назар Волошин підтвердив інформацію про те, що російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку. ЗСУ ввели резерви для стабілізації, ситуація контролюється. Він нагадав, що противник кинув на штурми Очеретино до чотирьох бригад. У свою чергу, Сили оборони України вживали заходів для стабілізації ситуації на цьому напрямі, зокрема, для повернення під контроль Очеретино. Проте населений пункт так і не вдалося повернути під контроль Сил оборони.

Окрім того, про загрозливу ситуацію на Куп’янському напрямку повідомляли у Третій штурмовій бригаді. Там говорили, що потребують негайного підкріплення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини