Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін наказав взяти Донбас і зібрався "йти до кінця"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін наказав взяти Донбас і зібрався "йти до кінця"

Є ознаки того, що ворог готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу України

2 лютого 2023, 18:15 comments1708
Поділіться публікацією:

Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Черняк заявив, що президент РФ Володимир Путін наказав до березня окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Путін наказав взяти Донбас і зібрався "йти до кінця"

Очільник Кремля знову «марить» захопленням українських земель

"Ми спостерігаємо, що російсько-окупаційні війська передислоковують на схід додаткові штурмові групи, підрозділи, озброєння та військову техніку", – зазначив Черняк.

А Міністр оборони Олексій Резніков висловився, що Росія мобілізувала близько 500 000 солдатів, щоб підготуватися до наступу на двох напрямках та "щось спробувати" 24 лютого. Президент же України Володимир Зеленський напередодні заявив, що на сході фіксується певне збільшення наступальних дій російських загарбників, які намагаються до річниці вторгнення показати хоч якийсь здобуток.

Як уточняє представник ГУР Андрій Черняк, після невдалої спроби захопити Київ тепер країна-терористка прагне захопити весь Донбас, утримати Крим і сухопутний коридор до нього через південь України. Разом з тим, військовий розвідник не вірить у нове вторгнення Росії з Білорусі.

"Станом на сьогодні сформованих ударних груп немає. Немає загрози залучення Білорусі до повномасштабного вторгнення", — каже Черняк.

Американський Інститут вивчення війни також повідомив, що армія Росії, можливо, створює умови для сковування Сил оборони України на північному сході країни – для цього на кордоні постійно відбуватимуться провокації. Таким чином, ЗСУ не зможуть відтягнути звідти війська – щоб відбити атаку окупантів на Донбасі та в Запорізькій області.

На концерті, присвяченому 80-річчю Сталінградської битви, сам очільник Кремля зробив кілька заяв. З-поміж іншого Володимир Путін недвозначно наголосив, що Росії знову загрожують німецькими танками Leopard із хрестами на борту і  вона має чим відповісти на погрози, не бронетехнікою та висловив готовність заради правди йти до кінця і робити неможливе.

Як писали "Коментарі", один з головних пропагандистів Кремля Володимир Соловйов не скупиться на погрози. Цього разу мішенню своєї ненависті він обрав країни Заходу та заявив, що російські війська, які атакують Україну, мають піти ще далі, аж до берегів Атлантичного океану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова президента Польщі Анджея Дуди, який сказав, що росіяни прийдуть підписувати мир на колінах. Також Дуда запропонував Зеленському місто в якому можна підписати мирну угоду з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини