Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін нахабно бреше своїм громадянам: в яку пастку потрапили його війська в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін нахабно бреше своїм громадянам: в яку пастку потрапили його війська в Курській області

У Курській області російські військові зазнають поразок та потрапляють під утилізацію

5 вересня 2024, 11:12
Поділіться публікацією:

Над Глушківським районом Курської області згущуються хмари, про це заявив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Путін нахабно бреше своїм громадянам: в яку пастку потрапили його війська в Курській області

Бої в Курській області

За його словами, у спробі нестримного будівництва понтонних мостів у Глушковому районі втратив боєздатність 69-й гвардійський Червонопрапорний окремий Могильовський, ордена Кутузова II ступеня морський інженерний полк Балтійського флоту.

Коваленко підкреслив, що полк був сформований у 2014 році шляхом злиття трьох окремих батальйонів – 37-го гвардійського інженерно-саперного, морського інженерного та понтонно-мостового.

Але, каже військовий експерт, після знищення мостів Силами оборони через річку Сейм, у Глушківському районі, саме 69-й ОМІП відповідав за наведення понтонів та порятунок від ізоляції підрозділу 56-го ПДП, але завдяки ударам українських військових було втрачено понад 50% техніки даного формування.

"Тепер питання з евакуацією 56-го ПДП стоїть руба – тільки вплав. Якщо тільки не підтягнуто ще якусь роту чи батальйон на утилізацію, – зазначив Коваленко та іронічно додав – У Курській області нічого не відбувається".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ розпочали операцію в Курській області 6 серпня. При цьому сама операція відбувається успішно, Сили оборони окупують російські території. Втім, кремлівський диктатор Володимир Путін все ще намагається приховати очевидну річ, що вперше території РФ піддаються окупації. Зокрема, він називає бойові дії чимось незрозумілим у прикордонні. Диктатор також заявив, що боями на Курщині Україна намагається відвернути увагу РФ від виконання цілей "СВО", а саме – окупації Донецької області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини