Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін мріє розширити окупацію: у ISW зробили заяву про плани РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін мріє розширити окупацію: у ISW зробили заяву про плани РФ

Аналітики ISW вважають, що Володимир Путін не відмовився від максималістських цілей в Україні

23 грудня 2023, 11:27
Поділіться публікацією:

Західні топ-чиновники вважають, що Росія вже стратегічно програла війну в Україні. Втім, українські чиновники скептичніші і застерігають, що російський диктатор Володимир Путін і надалі прагне не просто утримати вже окуповані території, а й розширити зону окупації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін мріє розширити окупацію: у ISW зробили заяву про плани РФ

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, Путін не відмовився від своїх максималістських цілей щодо України. Кремль прагне захопити нові території України на додачу до вже окупованих.

Ця аналітична оцінка дисонує з низкою недавніх заяв західних топ-чиновників, суть яких зводиться до того, що війну Росія вже стратегічно програла.

22 грудня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент Росії Володимир Путін "повністю втратив Україну" і "більше не може досягати своїх військових цілей". На його думку, це є "великою стратегічною поразкою" Кремля. Водночас, Столтенберг застеріг західних партнерів України від очікувань, що війна скоро завершиться.

Перед цим держсекретар США Ентоні Блінкен зауважив, що Росія, мовляв, вже зазнала краху у досягненні своєї головної мети – прагнення знищити Україну та повністю підкорити її собі.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України з такими оцінками не погоджуються. За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, якщо цього року Путіну не вдасться досягти певних оперативно-стратегічних завдань, він просто перенесе їх на наступний рік.

"Заява Скібіцького узгоджується з оцінкою ISW про те, що Росія продовжує переслідувати максималістські цілі Путіна в Україні та що поточний провал російських операцій в Україні досі не є остаточним", — заявили в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді 2023-й став роком нездійснених надій: які очікування від 2024-го.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини