Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін лютує і б'є по цивільних: британська розвідка розповіла про небезпечну тенденцію у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін лютує і б'є по цивільних: британська розвідка розповіла про небезпечну тенденцію у війні

За інформацією британської розвідки, в Україні різко зросла кількість жертв серед цивільних

29 квітня 2024, 16:25 comments1161
Поділіться публікацією:

В Україні в березні різко зросла кількість жертв серед цивільного населення через військові дії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міноборони Великобританії.

Путін лютує і б'є по цивільних: британська розвідка розповіла про небезпечну тенденцію у війні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка, посилаючись на дані Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, зазначає, що у березні 2024 року було вбито або поранено 604 мирних мешканців – це на 20 % більше, ніж у лютому.

"Ці смерті пояснюються ракетними та авіаційними ударами по всій території України та посиленням бомбардувань на фронтах. У звіті наголошується, що почастішали скоординовані удари по критично важливих об'єктах інфраструктури України: 20 об'єктів знищено або пошкоджено", — йдеться у повідомленні.

Крім того, кількість загиблих дітей зросла вдвічі порівняно з лютим, і це, як зазначається, пов'язане із застосуванням Росією авіаційних боєприпасів.

Загалом, за даними Моніторингової місії ООН, з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року в Україні (включаючи підконтрольні Україні та Росії території) загинуло 31 366 цивільних осіб: 10 810 убитих та 20 556 поранених.

Читайте також на порталі "Коментарі" - за даними Інституту вивчення війни (ISW), низка американських чиновників відновила обговорення ідеї "заморозити" лінії розмежування там, де вони є, пояснюючи, що останнього масштабного пакету військової допомоги Україні від США навряд чи вистачить для звільнення всіх окупованих територій РФ. А видання "Financial Times" не виключає, що Адміністрація Джо Байдена може вимагати від Києва результатів на полі бою, щоб виправдати перед листопадовими виборами допомогу ЗСУ. Ситуація на фронті, тим часом, погіршується для нас, що визнав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, акцентуючи увагу також на тому, що росіяни атакують об'єкти енергетичної інфраструктури. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що відбувається зараз і може статися в найближчому майбутньому на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини