Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін хоче якомога швидше відразу два міста Донбасу: де ситуація найбільш загрозлива
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін хоче якомога швидше відразу два міста Донбасу: де ситуація найбільш загрозлива

Наразі РФ втрачає стільки ж людей, як і червона армія в часи Другої світової

7 серпня 2024, 10:35
Поділіться публікацією:

Російські загарбники одночасно намагаються захопити два ключових міста на Донбасі. Мова про Покровськ та Торецьк, куди намагається прорватися ворог. Чи є шанси зупинити РФ на Покровському напрямку? Яка зараз ситуація під Торецьком? Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів, щоб розібратися в цих питаннях.

Путін хоче якомога швидше відразу два міста Донбасу: де ситуація найбільш загрозлива

Торецьк

Росія несе колосальні втрати й веде бойові дії в селах Донбасу

Військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону розповів, що російські окупанти в Донецькій області діють за принципом, який російське командування вважає найбільш ефективним.

"Що там, де вони мали успіх – там його і треба розвивати. На жаль, так сталося, що ворог мав певні успіхи, починаючи з Авдіївки, ціною величезних втрат. Російські війська зараз втрачають дуже багато сил – червона армія втрачала стільки, але доходила до Берліну і за допомогою союзників повалила нацистський режим. А тут Росія несе колосальні втрати й веде бойові дії в селах Донбасу. Це теж треба розуміти", – сказав Мусієнко.

Він також пояснив, які цілі переслідує РФ на двох ключових напрямках Донецької області.

Експерт говорить, що, якщо подивитися на Покровський напрямок і на Торецьк. З Торецька росіяни думають рушати на Костянтинівку. 

"На Покровському напрямку, якщо ворог не зможе продовжити наступ і їх зупинять – а я думаю, що їх зупинять. Є умови та підстави так про це говорити. Тоді ворог може піти з південного флангу у бік Костянтинівки. Тобто в бік угруповування, яке може рухатися в районі Торецька. Це на сьогоднішній день наміри ворога", – пояснив Мусієнко.

Захоплення териконів поблизу Залізного дозволить ворогу активізувати наступальні дії на Торецьк

Військовий експерт Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що між Нью-Йорком і Залізним Донецької області є ділянка, яку тримають українські військові, однак росіяни намагаються охопити зону з двох боків, створюючи загрозу оточення.

За його словами, Торецький напрямок є складним через кілька ключових факторів.

"Ворог намагається атакувати з двох напрямків — з Нью-Йорка та з напрямку Торецька, а також з напрямку Північне — Залізне. Ці населені пункти з'єднані залізницею. Ворог намагається переходити через залізницю поблизу Північного. Далі розташовані терикони, які ворог намагається захопити, оскільки вони стратегічно важливі для наступу на Торецьк", — сказав він.

Згурець стверджує, що захоплення териконів поблизу Залізного дозволить ворогу активізувати наступальні дії на Торецьк, а російські ДРГ вже заходили у Торецьк.

"Між Нью-Йорком і Залізним є ділянка території, яку тримають українські військові, але ворог намагається охопити цю зону з двох сторін, створюючи загрозу оточення. Сподіваюсь, що українські бригади, які діють на цьому напрямку, отримають підсилення. Наше командування знає про складність цієї ділянки", — додав аналітик.

Експерт вважає, що інформаційний тиск і реальна ситуація призведуть до ухвалення рішень, які ускладнять противнику просування в бік Торецька.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти близькі до перерізання ключової траси Донбасу: яке місто може зупинити росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини