Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти близькі до перерізання ключової траси Донбасу: яке місто може зупинити росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти близькі до перерізання ключової траси Донбасу: яке місто може зупинити росіян

Є сподівання, що наступ РФ на Покровському напрямку сповільниться

6 серпня 2024, 08:25 comments1044
Поділіться публікацією:

Російські загарбники все ближче до Покровська Донецької області. Чому ситуація на цьому напрямку вкрай загрозлива? В якому місті є шанс зупинити ворога, не давши йому підійти до самого Покровська? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Окупанти близькі до перерізання ключової траси Донбасу: яке місто може зупинити росіян

Покровський напрямок. Фото: із відкритих джерел

Покровський напрямок став загрозливим кілька тижнів тому

Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий сказав в ефірі Radio NV розповів, що ситуація на Покровському напрямку вкрай загрозлива, бо російські загарбники близькі до перерізання важливої траси Покровськ-Костянтинівка.

Дикий відзначив, що на Покровському напрямку слід чекати "дуже важких боїв".

"Легше там точно зараз не стане. Там дійсно дуже загрозлива ситуація. Там вкрай неприємна ситуація. Росіянам дуже небагато залишилося для того, щоби перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Вони реально дуже близькі вже до цього", — наголосив Дикий.

При цьому, військовий експерт звернув увагу, що нещодавно у західних медіа йшлося про те, що на Покровському напрямку з українського боку оборону тримають 12 тисяч бійців, а з збоку росіян — угрупування, що наступає, складається з 40 тисяч. Він вважає ці цифри правдоподібними.

Також, на його думку, вже не є таємницею те, що Сили оборони на цей напрямок направили резерви.

"Цей напрямок став загрозливим кілька тижнів тому. Там було дуже серйозне просування ворога. Ми туди кинули резерви. І навіть там, де ми кинули резерви, і відчайдушно намагаємося ворога стримати, співвідношення (військ) 1 до 3 на користь ворога", — підкреслив Дикий.

Як додав експерт, наразі на фронті не відчуваються результати української мобілізації, особливо за червень і липень.

Дикий наголосив, що на фронті нині складно скрізь, але Покровський напрямок є найбільш важким і загрозливим.

"У Часовому Ярі також неприємні новини. Росіян там довго вдавалося стримувати по каналу. Водна перешкода взагалі завжди дуже класна штука в обороні. Але, на превеликий жаль, це вже в минулому. Росіяни змогли перейти канал, бої вже йдуть західніше від каналу в центральній частині того, що лишилося від міста Часів Яр. Там реально міста вже нема. В центральній частині цих руїн йдуть бої. Все одно, там просування росіян дуже повільне, як завжди у міській забудові. Характер боїв в самому Часовому Ярі — просування там міряється не кілометрами і навіть не кварталами, а просування там міряється будинками", — повідомив Дикий.

Новогродівка – населений пункт, який знаходиться на шляху ворога

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі каналу FREEДОМ розповів, що російські окупаційні війська продовжують тиснути на Покровському напрямку. Та на шляху ворога до Покровська є ще одне місто – Новогродівка Донецької області. 

Як зазначив експерт, це місто може стати нездоланним барʼєром для ворога. Причина – у логістиці забезпечення ЗСУ, а також природних та штучних перешкодах. 

"Новогродівка – це населений пункт, який знаходиться у них на шляху. Це місто з логістикою, певними перешкодами для просування російських окупаційних військ як природними, так і штучними. Тому воно являє собою максимально оптимальний варіант для того, щоб не просто загальмувати просування окупаційних військ, а зупинити їх на Покровському напрямку. Якщо оборона в Новогродівці буде організована на належному високому рівні, то саме вона може виявитися тією перешкодою, через яку росіянам уже не пройти", – сказав Коваленко.

Він наголосив, що на Покровському напрямку на шляху в окупантів також є два рубежі – Сергіївка-Новожелане та Орлівка-Миколаївка. А відстань до Новогродівки від того місця, де ворог перебуває зараз, становить трохи більше 5 кілометрів.

"Крім усього іншого, з урахуванням тенденції просування росіян, вони витягують свій північний фланг уздовж траси 0511, не маючи з півдня флангової безпеки. І це є досить ризикованим просуванням. Найімовірніше, вони займуться вирівнюванням флангів, насамперед південного", – констатував Олександр Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Третя світова війна вже почалася: що відбувається у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини