Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін готовий до війни з НАТО, але його поки стримують два фактори
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готовий до війни з НАТО, але його поки стримують два фактори

Диктатор Володимиру Путін у своєму посланні росіянам пригрозив країнам Заходу використанням ядерної зброї і прями конфліктом у разі розміщення в Україні західних військ. При цьому, диктатор готовий до такої війни, але в майбутньому

1 березня 2024, 12:47 comments1843
Поділіться публікацією:

Як повідомив виконавчий директор Інституту трансформації Північної Євразії Володимир Горбач у колонці на "Главреді", послання Володимира Путіна із погрозами Заходу все ж більше було орієнтоване на внутрішнього споживача. За його словами, пересічні росіяни пов’язують "велич" свої нації із страхом. Вони хочуть, щоби РФ боялися у світі, звідси і погрози ядерною зброєю.

Путін готовий до війни з НАТО, але його поки стримують два фактори

Володимир Путін

Окрім того, Путін натякає країнам Заходу, що ескалація у війні ще можлива, тому слід обмежити допомогу Україні. На когось, відзначає експерт, ці погрози можуть подіяти, але, правда в тому, що російського диктатора також і перестають боятися. Використання навіть тактичний боєзаряд, це вже буде перехід за "червоні лінії" з відповідною реакцією.

При цьому політолог вважає, що Захід все ж повинен відповісти на залякування Путіна, але робити це малими кроками – посилювати допомогу Україні, можливо, навіть ввести свої війська як пропонує президент Франції Еммануель Макрон.

"Однак якщо солдати НАТО прибудуть на територію України, то Росія буде здатна завдати по них ракетного неядерного удару. Але не по території ЄС. Принаймні поки що",
— вважає Горбач.

При цьому він не виключає, що російський диктатор може готувати нову війну проти однієї із країн НАТО. Проте, за його словами, наразі Путін не йде на цей крок із двох причин. По-перше, йому потрібні резерви та згортання фронту в Україні. По-друге, необхідний і відповідний політичний момент, який може принести перемогу РФ. При цьому, додає політолог, перемогою Росія буде вважати навіть не окупацію країни НАТО, а відсутність адекватної відповіді від членів Альянсу.

"Якщо Путін використає момент, наприклад, під час президентських виборів у США чи інших, або ж розпалить внутрішній конфлікт між внутрішніми силами у Польщі, то він може піти на авантюру. Такі моменти можуть скластися, і навіть не маючи належних резервів сил і засобів він може піти на авантюру, щоб скористатися моментом, який більше може не повторитися",
— вважає політолог.

За його словами, спочатку може бути здійснена військова інтервенція, а потім будуть чергові погрози ядерною зброєю. Тобто, підкреслює Горбач, російський диктатор може спробувати взяти НАТО №на слабо".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на думку військового Юрія Касьянова, війна в Україні може бути довгою, і навіть можливо, ядерною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини