Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін до 9 травня хоче захоплення ще одного міста України: Зеленський розповів, чи зможемо утримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін до 9 травня хоче захоплення ще одного міста України: Зеленський розповів, чи зможемо утримати

Володимир Зеленський попереджає, що незабаром Росія суттєво посилить атаки на Часів Яр

22 квітня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

Росіяни планують до 9 травня захопити місто Часів Яр у Донецькій області. Ці плани вже добре відомі. Але є велика надія, що Україна зможе відбити ворога та розбити плани РФ щодо повномасштабного наступу у червні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю NBC News висловив президент України Володимир Зеленський.

Путін до 9 травня хоче захоплення ще одного міста України: Зеленський розповів, чи зможемо утримати

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Росія хоче мобілізувати до 1 червня 300 тисяч бійців, ми до цього готуємося. До 9 травня Росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр", – заявив Володимир Зеленський.

Президент розповів, що нещодавно він був у регіоні, говорив із бійцями. Нашим воїнам не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, котрі повністю коригують артилерійський вогонь Росії, і також не вистачає артилерійського снаряда.

"Я розраховую, що ми зможемо витримати, що надійде ця зброя, про яку я сказав, вчасно, і ми зможемо відбити ворога. І потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій у червні", – заявив глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — і президент України Володимир Зеленський, і голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов чітко заявляли про плани Кремля наприкінці весни та на початку літа суттєво активізувати тиск та розпочати новий наступ. Росія зараз активно до цього готується. Які міста намагатиметься РФ захопити цього літа? Чи реально Путіну до 9 травня захопити Часів Яр Донецької області? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – допомога Україні від США: про що говорить голосування у Конгресі, які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини