Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін буде в шоці: такого він від своїх військових точно не очікував
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін буде в шоці: такого він від своїх військових точно не очікував

Російські військові активно допомагають українській розвідці та проводять диверсійні операції в РФ

сьогодні, 09:00
Поділіться публікацією:

Українські спецслужби мають сотні, а можливо й тисячі агентів серед російських військових, які займаються не лише шпигунством, але й виконують диверсійні завдання, повідомляє The Telegraph.

Путін буде в шоці: такого він від своїх військових точно не очікував

Володимир Путін

Автор статті поспілкувався з представниками партизанського руху "Атеш", заснованого в Криму влітку 2022 року, який суттєво розширив свою діяльність. Сьогодні цей рух нараховує понад 2000 підпільників, які діють на всіх окупованих територіях і в самій Росії, зокрема проникаючи в російську армію.

За словами речника руху, до "Атеша" постійно приєднуються російські солдати, допомагаючи здобувати інформацію як на передовій, так і в тилу. Останнім часом кількість таких військових значно зросла, і вони стали ключовими учасниками виконання важливих розвідувальних та диверсійних операцій.

Рух тісно співпрацює з українською розвідкою та іншими групами опору, покладаючись на глибокі знання місцевих жителів, а також на самих російських військових. Речник "Атеша" зазначає, що російські солдати надають цінну інформацію про переміщення військ, постачання зброї та боєприпасів, а також про розташування командних пунктів.

Українські агенти також активно працюють на російських авіабазах, де вони повідомляють про кількість і стан літаків, системи ППО та склади пального і боєприпасів. Деякі з них беруть участь у високоризикових операціях, пошкоджуючи техніку або провокуючи пожежі для демаскування позицій противника.

Серед таких агентів є російські солдати, що стали на шлях боротьби проти путінського режиму. Один із них, підпаливши бліндаж свого підрозділу на Лівобережжі Дніпра, зумів викликати паніку та численні поранення серед своїх товаришів. Інший агент працює на авіабазі за сотні миль від українського кордону, збираючи інформацію про переміщення літаків та постачання зброї.

Найбільшим досягненням руху "Атеш" стало знищення штабу Чорноморського флоту в Севастополі. Це стало можливим завдяки інформації, наданій російським солдатом про заплановану зустріч командування флоту, яку українські сили використали для організації точного удару.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що АТЕШ розповів, куди саме в Криму потрапили українські ракети, і якої шкоди завдали ворогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини