Головна Новини Суспільство Війна з Росією Провокація росіян на ЗАЕС: розкрився зв'язок із Курською АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Провокація росіян на ЗАЕС: розкрився зв'язок із Курською АЕС

У Defense Express заявили про зв'язок із Курською АЕС

12 серпня 2024, 11:24
Поділіться публікацією:

Росіяни своєю провокацією на ЗАЕС намагаються створити ілюзію, що просуванню ЗСУ загрожує Курській АЕС. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Еспресо" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Провокація росіян на ЗАЕС: розкрився зв'язок із Курською АЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Вчора, 11 серпня, з'явилася інформація, що на Запорізькій АЕС пішов чорний дим. Потім з'ясувалося, що ці події відбувалися десь за кілометр від атомних блоків, а саме на градирні, яка є установкою для охолодження води. Ці градирні ворог використовує для зберігання техніки, боєприпасів та іншого, тобто для прикриття своїх військових можливостей. Справді, там були вибухи, повідомлялося, що пішов чорний дим, після чого і МАГАТЕ захвилювалося, кажучи, що це створює потенційні ризики безпеки", — зазначив Сергій Згурець.

На його думку, загарбники намагаються звинуватити українську сторону в обстрілі, а це не відповідає дійсності. Експерт зазначив, що складається враження, ніби росіяни спеціально зараз роздмухують тему атомних станцій на тлі просування Сил оборони в Курській області.

"Щоб якимось чином потім змістити акценти на те, що просуванню українських військ загрожує Курській АЕС. Поки що гра не зрозуміла, але тематика атомних станцій зараз виходить на перший план. Подивимося, які аргументи чи історію росіяни вигадають далі", — додав Згурець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Про це у себе в Telegram заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.

"Чекаємо на реакцію миру, чекаємо на реакцію МАГАТЕ. Росія має за це відповідати. Тільки український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", — підкреслив Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини