Головна Новини Суспільство Війна з Росією Просування на Лиманському напрямі припинилося: військові назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Просування на Лиманському напрямі припинилося: військові назвали причину

Погода та ресурси поки не сприяють настанню ВСУ

31 січня 2023, 14:42 comments1640
Поділіться публікацією:

Українські захисники продовжують вести бої на Лиманському напрямі на Луганщині. Проте погода та ресурси поки що не сприяють тому, щоб наступ просувався. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на спікера Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Просування на Лиманському напрямі припинилося: військові назвали причину

ЗСУ. Фото: Getty Images

"Ряд факторів впливає, по-перше, ми – не росіяни. Ми не кидаємо наші підрозділи, коли немає резервів, достатньої вогневої підтримки. Тому ми діємо так, як приписує адекватна сучасна військова наука. Коли ми мали ці можливості, ми просувалися — погодні умови, резерви", — пояснив Сергій Череватий.

Він додав, що відсутність поступу не означає, що бої припинилися. Наші захисники на Лиманському напрямі продовжують знищувати логістику та склади ворога.

"Бойові завдання бувають різні – це не завжди наступальні дії. Це виснаження противника, а є момент, коли ти можеш перейти до більш рішучих дій та прорвати оборону противника, як у Харківській області було", – додав речник.

За словами Череватого, настання військ залежить не тільки від наявних ресурсів, а й від погодних умов. Хоча речник не виключив, що для контрнаступу потрібно зібрати "потужний кулак", маючи на увазі військову допомогу партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – російські війська продовжують підготовку до нового наступу. В Інституті вивчення війни озвучили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міноборони Білорусі заявили про початок нових навчань із РФ. Йдеться про "штабні тренування", в рамках яких плануватимуть "застосування військ" двох країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини