Головна Новини Суспільство Війна з Росією Просунулися протягом крайніх двох діб: окупанти захопили нові території
commentss НОВИНИ Всі новини

Просунулися протягом крайніх двох діб: окупанти захопили нові території

Ворог має просування на Торецькому напрямку

1 серпня 2024, 09:44
Поділіться публікацією:

На Торецькому напрямку окупанти продовжують активне просування, про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець. За його словами, окупанти глибоко вклинилися у тактичній зоні оборони Збройних сил України на Торецькому напрямку, більше того, вони мають певні успіхи.

Просунулися протягом крайніх двох діб: окупанти захопили нові території

Торецьк

"Повністю зайняв с.Південне та більшу частину с.Залізне, як мінімум половину с.Північне. Причому, противнику вдалося просунутись на цих відтинках протягом крайніх 2-3-х діб", — відзначив Машовець.

Окрім того, за його інформацією, в районі села Нью-Йорк, передові підрозділи загарбників повністю зайняли південну частину та частково центральну частину селища, а також зуміли розширити це вклинення у бік Пантелеймонівки та Олександрополя.

Таким чином, каже Машовець, стає зрозумілим поточний задум командування противника, щодо дій на Торецькому напрямку. Воно, припустив експерт, очевидно, шляхом одночасного просування своїх передових підрозділів по напрямкам через Юр'ївку — Нью-Йорк у бік села Неліпівка, а також, через Залізне на ту ж саму Неліпівку намагається відрізати українські підрозділи, які ще продовжують утримувати східну частину села Нью-Йорк.

"Й поки, йому це вдається. Принаймні, на даний момент, воно достатньо близько знаходиться від виконання цього свого задуму", — відзначив Машовець.

Експерт також додав, що зараз окупанти у селі Залізному вже ведуть бої в районі вул. Сумській й намагаються прорватися у бік "Водолея" (це магазин такий). Окрім того, в Нью-Йорку прорвалися до заправки ТНК на дорозі у бік Сухої Балки, підсумував Машовець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський повідомив, які міста хоче захопити ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини