Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відверто розповів про ситуацію на фронті і сказав, які міста хоче захопити РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відверто розповів про ситуацію на фронті і сказав, які міста хоче захопити РФ

Зеленський розповів про дуже важку ситуацію на всьому східному фронті

31 липня 2024, 21:25 comments1266
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розкрив основні причини, чому російські війська продовжують наступ на сході України і нарощують свої сили. Як він сказав в інтерв'ю Le Monde, цьому є кілька пояснень.

Зеленський відверто розповів про ситуацію на фронті і сказав, які міста хоче захопити РФ

Володимир Зеленський

Перша причина в тому, що Україна підготувала 14 бригад, які мали захищати територію та забезпечувати ротацію, даючи солдатам можливість відпочити і підкріпитися. Однак, підкреслив президент, з 14 бригад укомплектовані лише три. Зрозуміло, що за таких умов зупинити росіян важко.

Другу причину президент пояснив страхом російських військ перед відступом. Зеленський заявив, російські військові розуміють, якщо вони відступлять, їх уб'ють і це — абсолютна правда.

Третьою причиною Зеленський вважає неможливість використовувати західну зброю так, як Україна вважає за необхідне. За його словами, нездатність використовувати всю нашу зброю, щоб зупинити ворога, є серйозною проблемою.

При цьому президент зазначив, що російські збройні сили наразі використовують значні ресурси для захоплення всієї Донецької області.

"Важко на всьому Східному фронті. Оскільки росіянам не вдалося взяти Харків — а ми розуміємо, що вони цього не зроблять — їхня головна мета змінилася. Фронтом, на якому вони концентрують свої зусилля, є, звичайно, Схід загалом, Слов'янськ, але також і місто Покровськ. Ще вони хочуть Костянтинівку, Торецьк, але поки що це тільки плани", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський сказав, що питання про здачу українських територій в обмін на мир з Росією не може бути вирішене без згоди українського народу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини