Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прорив у Курській області: боєць ЗСУ розповів, як може змінитися ситуація на півночі України
commentss НОВИНИ Всі новини

Прорив у Курській області: боєць ЗСУ розповів, як може змінитися ситуація на півночі України

Вже з'явилися відеопідтвердження, що військові ЗСУ перебувають у місті Суджа Курської області РФ

10 серпня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Чому українське командування могло обрати просування ЗСУ саме в районі Суджі Курської області – своєю думкою з цього приводу в інтерв'ю Radio NV поділився командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС із 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

Прорив у Курській області: боєць ЗСУ розповів, як може змінитися ситуація на півночі України

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

"Суджа — одна з частин військ групи "Північ", яку ворог сформував для того, щоб турбувати, а то й безпосередньо здійснювати напади на нашу територію. Чотири такі осередки було створено — в районі Суджі, в районі Грайворона, біля Великої Писарівки. ще два, це якраз район Липці та Вовчанська, де ворог здійснив повторне вторгнення на територію нашої держави", — розповів боєць.

За його словами, Суджа є найвищим і найпівнічнішим пунктом з усіх чотирьох перелічених.

"Відповідно, це може бути дуже непоганою історією для логістичного перерізання чи ускладнення ворожого пересування на півночі нашої держави. Тому вибір є дуже цікавим", — додав Федоренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прорив кордону в Курській області Україна може переслідувати ще одну мету – захопити в полон якнайбільше росіян, щоб потім використати їх для обміну на своїх військовополонених. Підтвердженням цього є те, що майже щоденно обмінний фонд України поповнюється на десятки полонених окупантів. Про це пише німецький таблоїд "Bild".

Також видання "Коментарі" повідомляло – через чотири дні після початку вторгнення України до Курської області Росії кількість підтверджених українських бригад у зоні вторгнення і навколо неї зросла як мінімум до п'яти: чотири армійські механізовані бригади та одна бригада зі складу незалежних штурмових авіаційних сил. Про це пише Forbes, загалом ці підрозділи можуть включати до 10 000 військовослужбовців та 600 одиниць бронетехніки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини