Прорив першої та другої лінії оборони в Курській області: деталі від естонської розвідки

Естонська розвідка вважає, що РФ була не готова до того, що сталося у Курській області

Російські війська були готові до прориву кордону Курської області. Тепер російському командуванню доведеться передислокувати війська з інших напрямків. Як інформує портал "Коментарі", таку думку висловив заступник командувача Центру розвідки Міноборони Естонії Янек Кессельманн, повідомляє "ERR".

"Скоріш за все, збройні формування Російської Федерації не були готові до українського наступу в цьому регіоні, і атака стала для них несподіванкою", - сказав Янек Кессельманн.

Він припустив, що українські сили могли просунутися вглиб Курської області на 15 км. Він не відкидає, що Росія буде змушена перекинути підрозділи для оборони.

"Не виключено, що другу лінію оборони Російської Федерації в регіоні частково прорвано. Наступ українських військ у районі Курська, ймовірно, призведе до передислокації підрозділів Російської Федерації з інших напрямів для забезпечення оборони російських підрозділів та контрударів проти українських сил у регіоні", - зазначив естонський розвідник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Міноборони країни-агресора заявило, що знову направило озброєння та техніку для нарощування сил у Курську область. Про це пише російський "Інтерфакс".

Також видання "Коментарі" повідомляло – українське військове командування могло ризикнути проривом до Росії з метою покращити позиції на полі бою перед можливими переговорами щодо закінчення війни. Таке припущення озвучили аналітики CNN.

Раніше "Коментарі" писали – що стоїть за операцією у Курській області: чи посиляться переговорні позиції України.