Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пропозиція України та Польщі про збивання ракет РФ: з'явилася реакція США
commentss НОВИНИ Всі новини

Пропозиція України та Польщі про збивання ракет РФ: з'явилася реакція США

У Держдепі США не заперечували, що пропозиція України та Польщі про збивання ракет РФ справді може обговорюватися союзниками на саміті НАТО

9 липня 2024, 12:02 comments1667
Поділіться публікацією:

На саміті НАТО у Вашингтоні справді можуть обговорити питання потенційного збивання в українському небі російських ракет, які прямують до Польщі. Як повідомляє портал "Коментарі", таке припущення озвучив представник Держдепу США Метью Міллер.

Пропозиція України та Польщі про збивання ракет РФ: з'явилася реакція США

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Напередодні прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його країна залучить союзників НАТО до обговорення можливого збивання російських ракет і дронів над територією України. У Міллера запитали, якою є позиція США щодо цієї ідеї.                                     

"У мене немає інформації про жодні зміни в політиці США чи НАТО, про які можна було б оголосити сьогодні, але очевидно, що кожного разу, коли член НАТО хоче порушити питання політики, він має можливість зробити це і обговорити його з іншими главами держав . Цього тижня у них буде саміт, і я впевнений, що це можна буде обговорити, якщо він (Дональд Туск) захоче це зробити", — заявив Міллер.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Україна та Польща підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося у Варшаві. Цікавим пунктом угоди є те, що ця угода про безпеку з Польщею передбачає положення про розробку механізму збивання в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені у напрямку Польщі.                                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи пробудить удар по Охматдиту наших партнерів: що нам дасть саміт НАТО. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини