Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пропаганда не справляється: величезні втрати "Вагнера" у Бахмуті підірвали інфопростір РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пропаганда не справляється: величезні втрати "Вагнера" у Бахмуті підірвали інфопростір РФ

Фокус уваги змістився з дискусій щодо важливості захоплення міста, до обговорення диких втрат

25 травня 2023, 07:22
Поділіться публікацією:

Як не намагалися росіяни уявити поступ у Бахмуті, як великий успіх і перемогу для всього російського народу, головне темою багатьох дискусій стало те, якою ціною далося це просування, а саме – величезні втрати у місті-фортеці та на підступах до самого Бахмуту. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Пропаганда не справляється: величезні втрати "Вагнера" у Бахмуті підірвали інфопростір РФ

Втрати росіян у Бахмуті. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, активні обговорення спровокував ватажок "Вагнера" Євген Пригожин, який в одному з інтерв'ю ненароком заговорив про втрати своєї ПВК. За версією Пригожина, у Бахмуті ліквідовано 10 тисяч зеків-"вагнерівців" із 50 тисяч завербованих та 10 тисяч кадровиків ПВК.

Російські військові блогери швидко підхопили це повідомлення, змістивши дискусію від обговорення важливості захоплення Бахмута до посилення суперечок навколо втрат. З’явилися заяви, що Пригожин занизив свої втрати.

"Заяви Пригожина про втрати "Вагнера" в Бахмуті також стали окремою точкою напруги в інформаційному просторі і почали визначати домінуючий дискурс про всю російську кампанію в Бахмуті. Змістивши розмову в бік заявлених втрат "Вагнера", Пригожин значною мірою домігся успіху в подальшому позбавленні МО РФ можливості стверджувати про інформаційну перемогу в Бахмуті і, ймовірно, продовжить визначати і вести розмову про Бахмут і надалі, але ціною висвітлення величезних втрат, яких зазнали його власні війська заради незначної користі", — зазначають аналітики.

ISW зауважує, що Пригожин, ймовірно, використає свою популярність після захоплення Бахмута, щоб посилити атаки на російський військовий істеблішмент та еліти. Він свідомо постійно наголошує, що це "Вагнер" захопив Бахмут, щоб створити видимість "абсурдного впливу на бойові дії".

Пригожин вкотре наголошував, що "Вагнер" є найкращою армією у світі. Аналітики зауважують, що це спроба утвердитися в ролі російського тоталітарного діяча, який може досягти військової перемоги в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Захід дозрів з постачанням озброєння для перемоги України – які сподівання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини