Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пролунали потужні вибухи: які міста РФ масово атакував безпілотники
commentss НОВИНИ Всі новини

Пролунали потужні вибухи: які міста РФ масово атакував безпілотники

У ряді російських міст лунав сигнал повітряної тривоги

5 квітня 2024, 08:42 comments1028
Поділіться публікацією:

У ніч на 5 квітня Росія зазнала масованої атаки безпілотників, під ударом опинилися міста, в яких розташовані військові аеродроми окупаційної армії. Саме з цих аеродромів систематично піднімаються в небо російські винищувачі, після чого відбувається обстріл України. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляють місцеві пропагандистські ресурси, підконтрольні путінському режиму.

Пролунали потужні вибухи: які міста РФ масово атакував безпілотники

РФ масово атакували дронами Фото: із відкритих джерел

Спочатку вибухи прогриміли у Морозовську Ростовської області та Єйську Краснодарського краю. У першому місті спостерігалися проблеми з електрикою.

Місцеві жителі у пабліках писали про кілька прильотів та удари по аеродромах.

OSINT-дослідник MT Anderson написав, що 4 квітня на авіабазі в Морозовську було розташовано 24 винищувачі Су-34 і три літаки Су-35, які скидають на українські позиції керовані авіаційні бомби.

Росіяни зазначали, що дрони літали дуже низько, а радари їх не бачили.

Пізніше вибухи було чути в Енгельсі Саратовської області, де базується стратегічна авіація ворога. Як повідомляє пропагандистське "РІА-Новини" з посиланням на губернатора Саратовської області, в Енгельсі нібитознищили БПЛА. Постраждалих та руйнувань інфраструктури під час падіння уламків, за попередніми даними, немає.

Також пізно ввечері 4 квітня в російському Курську пролунала низка вибухів, після чого спалахнули пожежі. Місцеві Telegram-канали та губернатор Роман Старовойт заявили, що місто атакували безпілотники.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що атака безпілотниками 2 квітня по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан (а також по підприємству зі збирання дронів) свідчить про перелом у стратегії України щодо завдання ударів по об'єктах у глибокому тилу РФ. У Росії традиційно погрожують за це всякими карами, включаючи захоплення Києва. А думки західних союзників України розділилися. Якщо влада Франції вважає, що російські нафтопереробні об'єкти є законною ціллю нашої армії, то представники США продовжують твердити, що не підтримують і не заохочують українські удари по території РФ. Про що свідчить сам факт таких ударів, і навіть реакція на них, зокрема із боку Заходу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини