Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прокуратура Німеччини розпочала розслідування у справі про воєнний злочин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокуратура Німеччини розпочала розслідування у справі про воєнний злочин в Україні

Слідчі органи Німеччини ведуть справу про воєнний злочин, який був здійснений проти німецького громадянина в Україні.

27 вересня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Федеральна прокуратура Німеччини проводить розслідування щодо обстрілу Гостомеля російськими силами, де постраждала особа з німецьким громадянством. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bild.

Прокуратура Німеччини розпочала розслідування у справі про воєнний злочин в Україні

Слідчі органи Німеччини розслідують воєнні злочини в Україні. Фото з відкритих джерел

Німецькі слідчі ведуть справу щодо воєнного злочину, який відбувся в селищі Гостомель Київської області. Розслідування почалось кілька місяців тому, однак про справу, де постраждав громадянин Німеччини стало відомо лише зараз.

"У зв'язку з цим є підозри у скоєнні воєнного злочину", — заявив прессекретар федеральної прокуратури Німеччини.

Німецькі слідчі органи заявили, що співпрацюють з українськими правоохоронними органами, щоб отримати додаткову інформацію про інцидент. Проте прессекретар прокуратури не надав жодних деталей щодо ступенів важкості постраждалого та сам обстріл.

Крім окремої справи щодо німецького громадянина, федеральна прокуратура також проводить структурне розслідування щодо воєнних злочинів, які відбуваються під час війни в Україні. Наразі відбувається початковий етап, де німецькі слідчі органи будуть шукати та опрацьовувати докази, однак без винесення обвинувачень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комісія ООН відвідала деокуповані частини України у Херсонській та Запорізькій областях та зробили заяву щодо катувань громадян України російськими силами.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині зробили тривожний прогноз щодо завершення війни в Україні. Німецький генерал-майор Крістіан Фрейдінг звав дату до якої може тривати російсько-українська війна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини