Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проект "Хочу жити" працює: скільки росіян добровільно звернулося із проханням здатися в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Проект "Хочу жити" працює: скільки росіян добровільно звернулося із проханням здатися в полон

Військовополонені росіяни самостійно вирішують, чи повертатися їм додому через обмінний фонд, дочекатися перемоги України чи попросити притулку

27 грудня 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

З моменту запуску проекту "Хочу жити" надійшло близько 4,5 тис. звернень від росіян щодо добровільного здавання в український полон. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Віталій Матвієнко.

Проект "Хочу жити" працює: скільки росіян добровільно звернулося із проханням здатися в полон

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"З вересня, з моменту старту проекту, кількість звернень – приблизно 4,5 тис. У день приблизно – від 70 до 100 звернень. До нас звертаються родичі тих, кого можуть мобілізувати або вже мобілізували. До нас звертаються вже мобілізовані та ще не мобілізовані . І також є звернення від кадрових військових РФ", — зазначив Матвієнко.

За його словами, у путінському режимі розуміє, що далеко не всі мобілізовані хочуть вирушати на війну в Україну і тому посилив відповідальність громадян РФ за здачу в полон. Але це жодним чином не призвело до того, що охочих здатися в полон поменшало. Число росіян, що здалися в полон, продовжує збільшуватися.

"Україна враховує те, що Росія посилила відповідальність за добровільне здавання в полон, тому всі російські військовослужбовці, які добровільно здаються, оформляються нашою стороною як ті, що були взяті в полон під час бою. Це гарантує таким полоненим після того, як вони повернуться до Росії, що їх не переслідуватимуть і зберігатимуться всі виплати", — зазначив спікер.

Він додав, ті, хто здаються в полон, самі ухвалюють рішення, чи хочуть вони швидко повернутися назад в обмінний фонд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Бундестазі обрушилися з критикою на Шольца: зробив грубу помилку із відмовою передати танки Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Путін та компанія говорять про переговори, але насправді до них не готові – чого чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини