Головна Новини Суспільство Війна з Росією Продовжувати боротьбу до перемоги чи погоджуватись на переговори – що думають українці: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовжувати боротьбу до перемоги чи погоджуватись на переговори – що думають українці: результати опитування

Згідно з результатами опитування, за якнайшвидше завершення війни виступають регіони, найближчі до лінії фронту

11 жовтня 2023, 09:05 comments4616
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що вже понад півтора роки триває повномасштабна війна, більшість наших співвітчизників вважають, що йти на компроміс із противником не можна і потрібно продовжувати боротьбу до повної перемоги. Хоча соціологи і визнають, що в перші місяці повномасштабного вторгнення відсоток тих, хто готовий продовжувати боротьбу до перемоги, був трохи більшим, ніж зараз. Як передає портал "Коментарі", про це свідчить опитування, проведене Gallup.

Продовжувати боротьбу до перемоги чи погоджуватись на переговори – що думають українці: результати опитування

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За підсумками соціологічного дослідження стало відомо, що троє з п'яти (60%) українців, опитаних у липні та серпні, заявили, що підтримують, щоб Україна продовжувала битися доти, доки вона не переможе. При цьому тих, хто висловився за те, щоб Україна розпочала переговори про припинення війни якнайшвидше – 31%.

Для порівняння, соціологи згадали, що приблизно рік тому тих, хто повністю підтримував готовність України боротися аж до перемоги, було 70%. Нині таких на 10% менше.

"Хоча більшість українців підтримують боротьбу до перемоги, ця думка не поділяється однаково по всій Україні. Жителі півночі України (72%), включаючи Київ, і заходу (71%) найбільше підтримують продовження бойових дій, навіть незважаючи на посилення обстрілів з боку російських військ. Явна більшість у центрі (64%) України також підтримує боротьбу до перемоги. У південних (45%) та східних (52%) регіонах, найближчих до лінії фронту, підтримка продовження боротьби все ще нижча, ніж у решті країни. В результаті частка тих, хто виступає за якнайшвидше припинення війни шляхом переговорів, найвища на півдні (41%) і сході (39%)", – йдеться в описі результатів опитування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді тривала війна з РФ неминуча — як розуміти заяву Арестовича про переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини