Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Продався» за пару тисяч гривень: студент у Миколаєві працював на окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Продався» за пару тисяч гривень: студент у Миколаєві працював на окупантів

Студент одного з Миколаївських вишів працював ворожим інформатором російських спецслужб, його затримали працівники СБУ

3 травня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Службу безпеки України.

«Продався» за пару тисяч гривень: студент у Миколаєві працював на окупантів

СБУ затримала ще одного ворожого коригувальника

Хлопець  "зливав" окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві.

"Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об’єктів соціальної інфраструктури, у тому числі міських навчальних закладів та лікарень", — зауважують в держоргані.

Загарбники збирали розвідувальну інформацію у фігуранта аби здійснювати масовані атаки по місту. За кожне виконане завдання інформатор отримував по 2 тис. грн.

Як з’ясували в СБУ, коригувальником виявився студент одного з Миколаївських вишів. Хлопця, російські спецслужби залучили до дистанційної співпраці у березні цього року. Комунікацію з агресором той здійснював через анонімний чат у месенджері. Ним зацікавилися загарбники, після того, як фігурант активно публікував прокремлівські коментарі у Телеграм-каналах.

"Під час обшуку за місцем проживання ворожого інформатора виявлено мобільні телефони з доказами незаконної діяльності. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у виді тримання під вартою", — підкреслюють в СБУ.

Ворожому інформатору загрожує до 12 років за гратами. Розслідування щодо з’ясування всіх обставин злочину продовжується.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — що президент РФ змінив керівника тилового забезпечення: чи очікувати розпаду російської армії 30 квітня з посади прибрали заступника міністра оборони з логістики генерал-полковника Міхаїла Мізінцева. У його крісло сів Алєксєй Кузьменков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини