Головна Новини Суспільство Війна з Росією Процес пішов: Естонія підтримала резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес пішов: Естонія підтримала резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Це рішення парламент Естонії підтримав одноголосно

18 жовтня 2022, 14:28 comments1525
Поділіться публікацією:

Парламент Естонії 18 жовтня схвалив заяву, в якій засуджує спробу РФ анексувати окуповані українські території та оголошує Росію державою-спонсором тероризму. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "ERR".

Процес пішов: Естонія підтримала резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Прапори України та Естонії. Фото: із відкритих джерел

Цікаво, що парламент Естонії підтримав це рішення одноголосно 88 депутатів висловилися "за", голосів "проти" чи "утримався" не було.

"Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а РФ — державою-спонсором тероризму, діям якої потрібно спільно дати відсіч. Рійгікогу закликає міжнародну спільноту ухвалити аналогічні декларації", — зазначають у проекті документа.

У резолюції парламент повторює засудження російської агресії та спроб анексії української території на підставі псевдореферендумів, наголошуючи, що Естонія ніколи не визнає цього.

Рійгікогу підтримує розслідування, розпочаті Міжнародним судом ООН та Міжнародним кримінальним судом щодо злочинів, скоєних під час війни проти України, та закликають до створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії.

Парламентарі засуджують використання Росією в агресивній війні воєнізованих формувань, створених за сприяння влади РФ, зокрема ПВК Вагнера, та закликають визнати збройні сили маріонеткових "ЛНР" та "ДНР" та приватну військову компанію "Вагнера" терористичними організаціями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — радник Офісу президент України Олексій Арестович під час бесіди з правозахисником Марком Фейгіним заявив, що після успіху ЗСУ на Харківському напрямку у багатьох українців виникло хибне враження, ніби війна відбувається далеко і можна розслабитися. Однак супротивник знайшов спосіб нагадати, що нічого ще не закінчено. На його думку, не виключено, що доведеться оголошувати нову хвилю мобілізації до лав української армії, "якщо сюди приїде мільйон російських мобілізованих". Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" дані заяви, а також те, як події у російсько-українській війні можуть розвиватися в найближчому майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://rus.err.ee/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини