Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проблеми в Україні можуть стати ефектом доміно та задінуть Європу і Африку
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми в Україні можуть стати ефектом доміно та задінуть Європу і Африку

Війна в Україні може спричинити ефектом доміно, через велику кількість замінованих територій, що призведе до глобальних проблем в Африці, Близькому Сході та Європі.

30 січня 2023, 19:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська депутатка Леся Василенко виступила з промовою в Парламентській асамблеї Ради Європи де розповіла про проблеми в Україні пов’язані з російською агресією. За словами чиновниці 30% України вкрито мінами, що в майбутньому створить "ефект доміно" і вплине на Європу та Африку. Про це повідомляє портал "Коментар" з посиланням на Twitter Верховної Ради України.

Проблеми в Україні можуть стати ефектом доміно та задінуть Європу і Африку

Розчищення територій від мін. Фото з відкритих джерел

Під час свого виступу на Парламентській асамблеї Ради Європи українська депутатка Леся Василенко зауважила, що сьогодні 30% територій України забрудненні російською вибухівкою та мінами. Вибухові речовини розкидані по сільськогосподарських територіях України, лісах, селах та містах. Саме ці місця є небезпечними для мирних мешканців, які повертаються до деокупованих територій.

"Нещодавно деокуповані території — це території, які становлять найбільший ризик для існування людей. Щодня приходять чоловіки, жінки і особливо діти з пораненнями від вибухівки", — говорить Леся Василенко.

Українка додає, що біди з розмінуванням територій можуть перерости в глобальні проблеми, якщо Україна не отримає обладнання та не навчить відповідний персонал. Поля не будуть готові, адже фермери не зможуть засіяти свої угіддя.

"Це призведе до ефекту доміно, величезних проблем, які поширяться далеко за межі території України, далеко за межі території Європи, до Африки та Близького Сходу, і бумерангом повернуться до Європи. Ці проблеми — голод, масова міграція і все, що з цього випливає", — говорить українська чиновниця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв. що російські активісти збирали гроші в Німеччині на армію Путіна.

Також "Коментарі" писали про колишнього президента України, який порадив Путіну подивитись польський фільм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини