Головна Новини Суспільство історія Віктор Ющенко порадив Путіну подивитись польський фільм
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Ющенко порадив Путіну подивитись польський фільм

Колишній Президент України Віктор Ющенко порадив Путіну для кращого розуміння українсько-польських відносин подивитись фільм його друга Єжи Гофмана.

30 січня 2023, 18:00 comments1451
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Експрезидент України Віктор Ющенко дав інтерв’ю українському журналісту Дмитру Гордону, де розповів, що порадив російському президенту Володимиру Путіну переглянути фільм, щоб зрозуміти українсько-польські відносини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Ющенка.

Віктор Ющенко порадив Путіну подивитись польський фільм

Колишній президент України Віктор Ющенко. Фото з відкритих джерел

У великому інтерв’ю Віктор Ющенко розповів, що під час зустрічі з президентом Росії, у Путіна виникло питання про польсько-українські відносини. Тоді Ющенко порадив російському президенту переглянути польський фільм.

"Я сказав, Володимире Володимировичу, якщо ви хочете зрозуміти історію наших відносин з поляками, подивіться фільм мого друга Єжи Гофмана "Вогнем і мечем". У першій серії українці з ранку до вечора ріжуть поляків. Починається друга серія — поляки ріжуть українців", — говорить Ющенко та додає, що у фіналі що Польща втрачає незалежність, а в Україні починається період Руїни.

Віктор Ющенко говорить, "це історія, куди ми з поляками дійшли" та додає, що попри всі сутички 20 століття країни подали один одному руку та попросили вибачення. Таку зміну відносин Ющенко називає фантастичним жестом, адже українці та поляки останні 150 років постійно воювали з поляками.

Після цього Путін запросив Ющенка відсвяткувати 350-річчя возз'єднання України з Росією. Колишній Президент України сказав, що погодиться поїхати на це "свято", якщо Путін приїде на вшанування в Батурин. Російський президент здивувався і запитав, що таке Батурин. 

У Батурині 1708 року стався геноцид українського народу, що вчинила Російська імперія. Як відомо, Путін не приїжджав з візитом в Українське місто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про таємну фабрику у Польщі, яка ремонтує українську військову техніку.

Також "Коментарі" писали про чи розпочне Путін ядерну війну. Шахіст, який критикує путінський режим знайшов серйозний аргумент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини