Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проблема №1 для ЗСУ: яку хитрість придумали росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблема №1 для ЗСУ: яку хитрість придумали росіяни

Російські КАБи – проблема номер один на усіх фронтах для нашої піхоти

сьогодні, 07:02
Поділіться публікацією:

Росія сьогодні має велику кількість КАБів та "шахедів". Саме тому атаки цією зброєю українських міст та сіл не припиняються із дня в день. У зв’язку з цим, яка проблема №1 для ЗСУ? Яку нову хитрість росіяни придумали з "шахедами"? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Проблема №1 для ЗСУ: яку хитрість придумали росіяни

Удар КАБу. Фото: з відкритих джерел

У росіян є зараз ліміт на застосування КАБів 

Експерт із радіотехнологій Сергій Бескрестнов в ефірі "Київ 24" звернув увагу на те, що останні чотири доби окупанти щоденно запускала керовані авіаційні бомби (КАБи) по Запоріжжю. Це пов’язано з тим, що росіяни модернізували конструкцію авіаційних бомб, тож дальність польоту КАБів збільшилася.

"Ми втрачаємо позиції тільки через КАБ. Це проблема номер один на усіх фронтах для усієї нашої піхоти", – наголосив експерт.

За його словами, росіяни мають потенціал до виготовлення КАБів, адже технологічно їх не дуже важко виробляти.

"(Виробництво КАБів) — це мікс новітніх технологій, які працюють на супутниковій навігації. ФАБ-500 – це дуже стара авіабомба, якої на російських складах дуже багато", – пояснив експерт.

Він визнав, що російські КАБи стали для нашого війська суттєвою проблемою.

"Чисте поле з окопами, по якому працює бомба вагою 500 кг просто вигорає від КАБу. Наші хлопці не можуть зачепитися за цю землю (внаслідок удару)", – описав аналітик.

Водночас експерт зазначає, що у росіян є зараз ліміт на застосування КАБів. Наразі росіяни запускають по 100-150 КАБів на добу. Хоча на складах вони мають їх значно більше.

Росіяни запускають по Україні "шахедів"-розвідників

Авіаційний експерт Валерій Романенко сказав в ефірі телеканалу "Суспільне Новини" звернув увагу на виявлення системи Starlink на одному зі збитих ударних дронів типу "Шахед".

"Це не настільки вже має радувати, бо можливо, що деяку частину "шахедів" росіяни запускають по території України з тим, щоб отримати розвідувальну інформацію або дуже швидко перепрограмувати наступні групи "шахедів" так, щоб вони обійшли виявлені зони протиповітряної оборони. Тобто, окремим "шахедам" зараз доручаються ще й ролі дорозвідки і загалом розвідки та виявлення наших систем протиповітряної оборони. Для того, "шахеди", оснащені "Старлінком", можуть керуватися на відстані, чого не можуть інші "шахеди", — сказав Романенко.

Експерт додав, що не думає, що "шахеди" зі "старлінками" зможуть вражати навіть рухомі цілі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході розповіли, як Зеленський придумав покласти край війні, не складаючи зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини