Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що Залужний міг говорити з командуванням НАТО – чи пов'язані з цим успіхи на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Залужний міг говорити з командуванням НАТО – чи пов'язані з цим успіхи на фронті

Йдеться про конкретику — яка військова допомога потрібна Україні та в який час

29 серпня 2023, 07:30
Поділіться публікацією:

У середині серпня головком ЗСУ Валерій Залужний зустрівся у "секретному місці" на польсько-українському кордоні з високопоставленими військовими НАТО. Чому ця інформація з'явилася у ЗМІ лише через 10 днів після зустрічі? Що на ній могло обговорюватися, якщо про сам факт таки стало відомо? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Про що Залужний міг говорити з командуванням НАТО – чи пов'язані з цим успіхи на фронті

Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

Те, про що Україна говорила з партнерами, вже нам надходить

Військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телеканалу FREEDOM висловив думку, що Валерій Залужний на постійному зв'язку з вищим військовим командуванням НАТО. Це ні для кого не секрет та не новина. Якщо ж говорити про головні теми, які могли порушуватися на зустрічі, то вони стосувалися постачання далекобійних ракет Україні та створення військово-морського флоту.

"Думаю, що йшлося, звичайно, про ракети, які нам необхідні. Можливо, йшлося про спільне виробництво ракет. Як каже секретар РНБО Олексій Данилов, ми вже маємо нові ракети досить далекобійні. Тому може бути розмова про те, щоби нам надавали якісь комплектуючі, щоб ми тут на місці могли доопрацьовувати наші ракети", — прокоментував експерт.

Він додав, що Київ дав гарантії західним партнерам, що далекобійні ракети, які надають союзники, не залітатимуть на територію РФ, але при цьому ніхто ж не обіцяв, що ракети українського виробництва з частину комплектуючих Заходу не залітатимуть на територію РФ.

Ми вийшли на другу лінію оборони – починається процес її прориву із розширенням плацдарму

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі "24 каналу" заявив, що в мережі багато хто став пов'язувати успіхи на фронті. Зокрема, звільнення Роботино із зустріччю Залужного з вищим командуванням НАТО. Мовляв, відбулася зустріч і відразу ж є успіх на півдні.

Олександр Коваленко вважає, що помилково пов'язувати ці дві події як причину та слідство.

"Роботино було б звільнено у будь-якому випадку. Ми спостерігали, як розширювалися фланги", – заявив Коваленко.

За його словами, коли почався наступ Сил оборони на початку червня, тактика полягала у розвідці боєм у першій лінії оборони – у смузі забезпечення. Після цього почався процес підриву та розширення плацдарму на окремих ділянках смуги постачання.

"Скільки разів Залужний, Буданов має зустрітися з американськими колегами, щоб змінювалася ця тактика протягом наступних місяців? Ми розуміємо, що це виключно конспірологія", — підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — топ-події тижня: що було у центрі уваги – як позначиться на майбутньому України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини