Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що свідчить намір РФ мобілізувати 300 тисяч військових: в чому добра новина
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що свідчить намір РФ мобілізувати 300 тисяч військових: в чому добра новина

У РФ планують восени мобілізувати 300 тис військових, відзначив в ефірі «Еспресо» військовий експерт Павло Черник. Проте, за його словами, такі дії можуть спричинити до конфлікту між елітами, адже «СВО» іде не по плану

3 червня 2024, 18:41
Поділіться публікацією:

У терористичній Росії планують мобілізувати та навчити до початку осені близько 300 тисяч окупантів, повідомив військовий експерт полковник ЗСУ Петро Черник. За його словами, ворог почав серйозні наступальні операції у Харківській області, розгорнувши там угруповання "Сєвєр". Однак швидко наростити це угруповання загарбникам не вдасться через рекордні втрати на полі бою.

Про що свідчить намір РФ мобілізувати 300 тисяч військових: в чому добра новина

Мобілізація в Росії

За словами Черника, у травні Сили оборони досягли абсолютного рекорду у знищенні противника в живій силі: майже 39 тисяч знищених росіян. Попередній рекорд був у грудні, коли ЗСУ ліквідували майже 29 тисяч. Тобто, мова йде про значний результат, і зараз московські еліти не готові до всеосяжної мобілізації, бо це означало б визнати, що "спеціальна воєнна операція" зазнала невдачі. Як вважає експерт, між елітами можуть виникнути серйозні конфлікти, як це сталося з Пригожиним і Путіним.

Черник вважає, що такі ефективні бойові дії триватимуть упродовж усього літа, і зміни можливі лише тоді, коли ворожа армія зможе наростити близько 300 тисяч військових до початку осені. У такому випадку на Україну чекає дуже серйозний виклик.

Наразі, підкреслює експерт, угруповання "Сєвєр" укомплектоване близько 400 танками, однією тисячею ствольної артилерії та до 1,5 тисячі бронетранспортерів, що складає 50-60%. Росіяни ще мають багато старого радянського обладнання на складах, але забезпечити їх новою технікою вони не зможуть. Якщо до осені вони досягнуть хоча б 70-80% укомплектування технікою і особовим складом, це буде для них великий успіх, додав Черник.

Крім того, російський диктатор не відмовляється від ідеї дійти до адміністративних кордонів Донецької області. Для цього РФ має накопичити щонайменше 100-тисячний резерв, аби прорватися на 30-40 кілометрів у глибину регіону. Проте наразі такої підготовки не фіксується, додав Черник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли ЗСУ зможуть змінити ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини