Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий сказав, коли Україна зможе переламати хід війни і вигнати окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий сказав, коли Україна зможе переламати хід війни і вигнати окупантів

Через 2,5-3 місяці ЗСУ зможуть кардинально змінити хід бойових дій на декількох напрямках, про це в ефірі телемарафону сказав командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" ЗСУ Юрій Федоренко

3 червня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Українські військові на Харківщині вже використовують західну зброю для ударів по позиціях російських окупантів на території РФ. Протягом 2,5-3 місяців ЗСУ зможуть кардинально змінити хід бойових дій на фронті, повідомив командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" ЗСУ Юрій Федоренко.

Військовий сказав, коли Україна зможе переламати хід війни і вигнати окупантів

Війна в Україні

За його словами, завдяки дозволу на застосування всіх видів озброєння по території РФ, саме там, де противник тримає резерви, накопичує броньовану техніку, звідки обстрілював Харків з установок С-300 та С-400, де зосереджено велику кількість засобів радіоелектронної боротьби, розвідки та протиповітряної оборони, Сили оборони почали діяти. Це вже дає свої результати, підкреслив військовий.

Федоренко розповів, що ворог зараз переглядає свою стратегію щодо окупації Харківської області, оскільки російські загарбники зазнають значних втрат у живій силі та техніці. Він додав, що триває накопичення зброї та боєприпасів, які надходять від союзників, що дозволить кардинально змінити ситуацію на фронті за кілька місяців.

Військовий додав, що українські гармати вже зараз стріляють більше, бо логістика працює, і боєприпасів у Сил оборони стало більше. Максимальне накопичення та концентрація відбудуться десь за півтора місяця, коли ми зможемо розвинути потужний вогневий вплив на противника, додав Федоренко.

Він висловив переконання, що за 2,5-3 місяці ЗСУ зможуть кардинально змінити хід бойових дій на декількох напрямках. Мобілізація також вплине на ситуацію на найгарячіших напрямках, не тільки на Харківщині.

За його словами, це означає, що в Силах оборони з’являться люди, які зможуть освоїти західну зброю та ефективно застосовувати її проти ворога.

Федоренко зазначив, що за останній тиждень українські захисники стабілізували обстановку на складних ділянках Харківщини. ЗСУ системно знищують резерви РФ та техніку, яку ворог використовує для обстрілів українських позицій, зокрема й на території РФ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог на Харківському напрямку ввів свої основні резерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини