Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що промовчить і що скаже Путін у зверненні до росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що промовчить і що скаже Путін у зверненні до росіян

На 21 лютого 2023 року в Москві анонсують нове звернення Володимира Путіна до Федеральних зборів, а наступного вже дня збереться на позапланове засідання Держдума та Рада Федерації

20 лютого 2023, 22:58
Поділіться публікацією:

Через, фактично, рік війни говоритиме Путін, швидше за все про те, що розносять "рупори Кремля" впродовж усього цього часу. Головні найімовірніші тези узагальнило "Радіо свобода", пишуть "Коментарі".

Про що промовчить і що скаже Путін у зверненні до росіян

Звернення Путіна: про що не говоритиме диктатор

Певно, мова піде про історичну роль Росії, яка мужньо протистоїть ворогам навколо і несе "благу" місію збереження якихось цінностей, історичного спадку та досягнень у перемозі над нацизмом. Про осердя антиколоніалізму, яким тепер стала Росія.

Не обійдеться без екскурсу в "путінську" історію України, де зараз "режим" "почитає нацистських злочинців", "забороняє російську мову" "забороняє святкувати 9 травня" та "влаштовує геноцид".

У цьому ключі обов’язково мова піде про успіхи СВО (спеціальної військової операції, так у Росії називають війну з Україною). Про те, що на фронтах усе "йде за планом" та "всі поставлені завдання виконуються". Якщо щось не так, то це тимчасово та викликане лише тим, що "війну проти Росії веде весь колективний захід".

Вірогідно, знайде у промові Путін кілька абзаців і для героїзму та самовідданості російських військових, вмілому командуванню та перевагам "сучасної" російської зброї. При чому, не тільки тієї, що вже використовується, але й тієї, що потенційно може бути використана за потреби. Можливо, згадає й ядерну "міць", натякаючи на використання ядерної зброї, міжконтинентальних ракет та інших "вундерваффе", яких має боятися не лише Україна, а й ЄС з НАТО.

Звісно, мова зайде про економічні успіхи Росії наперекір західним санкціям та обмеженням.

Але є низка тем, яких Путін не згадає і проблем про які вочевидь промовчить:

Яким стало реальне ставлення до Росії за останній рік у цивілізованому світі, де все частіше проводять аналогію кремлівського режиму з тим-таки нацистським, перемогою над яким так пишаються у російській пропаганді. Про реальні суспільні настрої в Україні, щодо яких у Кремлі помилилися у лютому 2022 року та все частіше усвідомлюють тепер.

Про шалені втрати серед росіян на фронтах в Україні та часто недолугу тактику ведення бойових дій, яку у британському The Times оцінили у 2000 полеглих за кожні 100 ярдів захопленої території. Про цинічні воєнні злочини, від яких гинули громадяни України й щодо яких західні партнери вже давно обговорюють створення спеціального трибуналу. Тисячі вбитих мирних людей, поховання яких видно навіть з космосу. Про постійні обстріли цивільних об’єктів по всій Україні.

Про неймовірну кількість російської техніки вже знищено у війні. Адже вже дійшло до того, що зі зберігання знімаються давно застарілі танки Т-62, використовуються ракети, які не призначені для ударів по наземних цілях, і те, що російські мобілізовані використовують протерміновані джгути з автомобільних аптечок.

Про те, що стан справ у російській провінції призвів до того, що виплати за загиблого військового вважаються чи не єдиним шансом економічного виживання для їхніх родин.

Як писали "Коментарі", Кремлю стає дедалі важче захистити населення від війни в Україні. Російське опитування, проведене в грудні 2022 року, показало, що 52% мали друзів або родичів, які брали участь у так званій "спеціальній військовій операції".

Також на шпальтах "Коментарів" йшлося про те, що які б рішення не ухвалила РФ і щоб не сказав очільник країни-терористки, кардинально вони нічого не змінять. А українцям треба не переживати за слова диктатора, а готуватися до контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

21 лютого 2023, 03:05

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини