Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять темпи наступу РФ на Донбасі: яке місто доведеться залишити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять темпи наступу РФ на Донбасі: яке місто доведеться залишити ЗСУ

Загарбники прагнуть розвивати наступальний успіх, розпочатий після взяття Авдіївки

сьогодні, 10:10
Поділіться публікацією:

Росіяни намагаються не збавляти темп, продовжувати наступ на Донбасі. Відтак, виникає загроза окупації відразу для низки міст в Донецькій області. Про що говорять темпи наступу ворога на Донбасі? Чи дійсно Силам оборони доведеться залишити Селидове? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Про що говорять темпи наступу РФ на Донбасі: яке місто доведеться залишити ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ворог просувається

Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону розповів, що операція Сил оборони України зі стримування загарбників проходить "нормально", оскільки темпи наступу загарбників могли бути швидшими.

Експерт прокоментував, чому не наступає виснаження російських військ, про яке раніше всі говорили і зараз ворог просувається вперед на добу не на 100 метрів, а вже як мінімум на 500.

"... По-перше, ми повинні говорити про виснаженість наших підрозділів на деяких ділянках, тому що треба розуміти: ми виснажуємо ворога і українська стримуюча операція з активної оборони розвивається насправді нормально, тому що темпи наступу ворога могли бути значно більшими і вже бої мали би бути за Покровськ за розрахунками російського командування", — зазначив Мусієнко.

Експерт зазначив, що цього не відбувається, бо є фактор міста Селидове, яке стримує ворога.

"Вживається дуже багато заходів для того, щоб максимально пригальмовувати просування", — сказав Мусієнко.

Водночас, він назвав проблеми Сил оборони України. 

"Не вдається наситити щільність оборонних порядків, тому що не вистачає зброї у рівній кількості, систем радіоелектронної боротьби, яких треба значно більше за кількість дронів. Ворог зараз застосовує величезну кількість (дронів), особливо на деяких ділянках. І артилерії для контрбатарейної боротьби", — сказав Олександр Мусієнко.

У противника є вагома перевага

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що українськими захисникам з великою вірогідністю таки доведеться залишити Селидове. Питання полягає лише в тому, коли це станеться, адже важливо не затягувати момент, і врахувати досвід Вугледару. Адже бої у місті невигідні і призводять до дуже великих втрат.

"Перевага противника полягає в тому, що нам доведеться залишити Селидове. Питання в тому, в який момент це зробити, оскільки бої у місті є невигідними. Співвідношення втрат зазвичай становить один до одного, що є для нас неприйнятним", — зауважив експерт.

Згурець зазначив, що наразі в Селидовому існує лише одна лінія постачання, яка працює під вогнем, і потрібно усвідомлювати ризики флангових атак на неї.

"Вважаю, що військові повинні оцінити ризики та врахувати досвід Вугледару, щоб не приймати рішення в останній момент під тиском артилерії противника", — наголосив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході побачили перші ознаки початку Третьої світової війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини