Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході побачили перші ознаки початку Третьої світової війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході побачили перші ознаки початку Третьої світової війни в Україні

The Telegraph пише, що через відправку військ КНДР на допомогу Росії війна може набути набагато більших масштабів

сьогодні, 09:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні як ніколи раніше повномасштабна війна Росії проти України близька до того, щоб перерости в Третю світову війну. Все залежить від того, яка реакція буде від світових партнерів України у відповідь на відправку Пхеньяном своїх військових на допомогу РФ. Як інформує портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

На Заході побачили перші ознаки початку Третьої світової війни в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу звернули увагу на те, що КНДР попередньо може відправити росіянам на допомогу близько 11 тисяч військових. Це, за словами журналіста, "є останнім і найстрашнішим нагадуванням" про те, що війна триває не лише між Росією та Україною. Тож незабаром інші країни по обидва боки війни можуть наслідувати приклад Північної Кореї, зокрема, Велика Британія та Франція, які раніше вже говорили про таку можливість.

"Тепер це глобальна війна, потенційно світова війна. Очевидно, що російські лідери та їхні союзники в Ірані, Північній Кореї та — меншою мірою — Китаї розуміють ставки. Менш очевидно, що це розуміють союзники України по НАТО", — йдеться в матеріалі.

Крім того, зазначається, що Південна Корея теж може бути "втягнута" у війну через зростаючу роль КНДР у союзництві з Росією. Раніше Південна Корея надавала Україні гуманітарну допомогу та артилерійські снаряди, проте незабаром це може змінитися. На надзвичайному засіданні Ради нацбезпеки вищі посадові особи Республіки Корея пообіцяли посилити власну участь у війні в Україні — у відповідь на дії КНДР.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військових КНДР почали переміщати всередині РФ: у ЦПД розкрили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло — залучення північнокорейських військ до війни в Україні може стати проблемою путінського режиму, оскільки це потенційно призведе до втручання Південної Кореї. Про це пише видання Bloomberg.

ЗМІ зазначає, що такий розвиток подій, можливо, посилить тиск на президента Південної Кореї Юн Сок Йола з боку США та союзників по НАТО щодо перегляду політики, яка забороняє Сеулу надавати летальну допомогу країнам, які перебувають у стані війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини