Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять нещодавні заяви та рішення Кремля – чи є ймовірність, що Путіна приберуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять нещодавні заяви та рішення Кремля – чи є ймовірність, що Путіна приберуть

Західний світ, учасники коаліції «Рамштайн» вже чудово зрозуміли, що Путін налаштований на довгу війну

15 березня 2023, 12:40 comments3441
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін, огортаючи 14 березня робітників авіаційного заводу в Улан-Уде (Бурятія), намагався пояснити їм війну проти України. У його версії — винен у всьому Захід, а РФ рятує "русский мир" . Тим часом, в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) наголошується, що Кремлю доведеться обирати між кваліфікованими робітниками оборонно-промислового комплексу (ОПК), активізацією якого зайнявся Кремль, та навченими солдатами. Про що говорять останні заяви та дії російської верхівки? Якою є ймовірність, що Путіна спробують прибрати, щоб зупинити війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Про що говорять нещодавні заяви та рішення Кремля – чи є ймовірність, що Путіна приберуть

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Ми спостерігаємо спроби Путіна перезапустити кейс оборонного замовлення

Політичний експерт Світлана Кушнір розмірковує так:

"Дуже цікаво, що Путін і міністр оборони Шойгу здійснили візит саме до Бурятії – одного з регіонів, який офіційно поховав найбільшу кількість загиблих у т.зв. "СВО". Думаю, що і Путін, і Захід у перші години та дні повномасштабного вторгнення в Україну військ РФ вважали, що це регіональна війна. А отже, ресурсів та часу на неї треба буде небагато. Але бліцкриг Генштабу збройних сил РФ провалився, а характер військових дій вже з серпня дав зрозуміти, що це велика і континентальна війна. Тобто ресурсів на неї знадобиться багато. Як і все в Росії, перехід на військову економіку не став бліцкригом. Але навіть у такому вигляді він кульгає (що для нас – добре!). Якби ще й санкції на електроніку та чіпи змогли вплинути і на "сірі канали" доставки, а не лише на офіційні договори, розірвані з росіянами! Виснаження ОПК РФ тоді проходило б в рази швидше".

Поки що, зазначає експерт, ми спостерігаємо спроби Путіна перезапустити кейс оборонного замовлення, застосовуючи вже й надбавки, преференції та зростання зарплати для робітничих професій, які безпосередньо зайняті в такому виробництві.

"Західний світ, учасники коаліції "Рамштайн" чудово зрозуміли, що Путін налаштований на довгу війну, яка виснажує ресурси України (як людські, так і матеріальні та фінансові), так і її союзників. Саме тому Німеччина, Великобританія, США з другої половини 2022 року розпочали розконсервацію та будівництво виробничих ліній з боєприпасів, а також високоточної зброї та артилерії. Тому весь світ зараз входить у гонку озброєнь", – пояснює Світлана Кушнір.

На її думку, важко сказати, чи зможуть Путіна "знести". Але після цього в РФ точно почався б час смути, бунтів та феодалізації, що точно не допомагає воювати в Україні регулярним частинам ВРРФ, найманцям Пригожина та іншим.

"Війна – не той чинник, який лякає росіян, тим паче владну верхівку. Швидше вона – привід для переділу влади, можливість видертися на саму гору, – вважає експерт. – Наша справа докладати максимальних зусиль для збереження життів співгромадян, а також територіальної цілісності держави Україна. Завдання західних партнерів – нам у цьому допомогти. Зробити все, щоб ідеологію путінізму було знищено. Інакше зло переможе. Не дати навіть шансу такого розвитку подій – головна мета цивілізованого світу. Способів досягти цього – багато, якщо настроїтись на результат!".

Як свідчить історія, Росія вигравала війни лише з допомогою союзників, і навіть лендлізу. Якщо цього не було – країна неминуче програвала

На думку керівника Центру підготовки операторів БПЛА "Крук", політтехнолога, офіцера ЗСУ Віктора Тарана, всі останні заяви та рухи країни-агресора демонструють, що Росія не має достатньо кваліфікованих працівників для того, щоб і війну вести, і активізувати свій ОПК. Там починається справжній кадровий голод.

"Багато кваліфікованих працівників виїхали з РФ, тікаючи від війни. Щодо професійних військових, то ми вже перемололи в Україні як мінімум півтори кадрові армії, – пояснює експерт. – Близько 150 тисяч вторглися спочатку у лютому минулого року. Потім раз у раз у вогонь війни підкидалися нові й нові росіяни. І, судячи з інформації з відкритих джерел, ЗСУ знищили понад 200 тисяч окупантів".

Росія, наголошує Віктор Таран, вкотре показує свою військову імпотенцію. Він зазначає, що якщо подивитися на історію російських воєн, ця країна вигравала лише за допомогою союзників, а також лендлізу. Якщо цього не було – Росія неминуче програвала. Це і Кримська війна (1853-1856 рр.), і російсько-японська (1904-1905), і Перша світова, де імперії не допомогли навіть союзники.

"Щодо ймовірного усунення Путіна заради зупинки війни, важливо розуміти, що проблема не в ньому, а в імперській ідеології власне росіян, яка бере витоки з 1721 року. Поки не розпадеться ця країна-агресор, вона продовжуватиме нападати на всіх, кого вважатиме за можливе підкорити", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні відреагували на статтю The Washington Post про зрив контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

1111

15 березня 2023, 13:19

Знакомства только для секса. Без отношений, без денег и все анонимно. Осторожно можно встретить знакомых.------ http://redirect.sk/kiska


Новини