Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорить попередження Буданова - чи варто чекати на нові вибухи на території РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить попередження Буданова - чи варто чекати на нові вибухи на території РФ

Серед пріоритетних цілей нових ударів по території РФ – військові об'єкти, пункти управління тощо

3 січня 2023, 13:50 comments3027
Поділіться публікацією:

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов анонсував ще більше "бавовни" у Росії. В інтерв'ю ABC News він підкреслив, що вибухи на території країни-агресора не просто збільшуватимуться, а й поширюватимуться все "глибше і глибше". Не кажучи вже про Крим, який є тимчасово окупованою територією України, по якій ми, за словами Буданова, можемо застосовувати будь-яку зброю. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ці заяви, а також ефект, який надають подібні акції "глибокого проникнення".

Про що говорить попередження Буданова - чи варто чекати на нові вибухи на території РФ

Вибух. Фото: з відкритих джерел

Вибухів усередині РФ ставатиме все більше

Політичний експерт Олександр Антонюк наголошує: сам факт, що РФ отримала "бавовну" на своїй території – це вже певний психологічний удар для неї. Раніше, коли вона розгортала війни в інших країнах (у Грузії, Сирії), такого не відбувалося.

"І вся ця надмірна російська уява про себе – отримала зараз по нахабній морді. І агресору боляче. Що чудово видно з істерики російських пропагандистів, – наголошує експерт. – Крім того, подібні інциденти у різних куточках Росії, на різних військових об'єктах, включаючи такі стратегічно важливі як аеродром в Енгельсі – демонструють, що в РФ є люди, які готові боротися з путінським режимом загалом та з війною проти України – зокрема. І це відповідним чином користується і ГУР, і західні розвідки. До того ж, удари, здійснені за допомогою українських безпілотників, демонструють, що хвалена російська ППО абсолютно не є непробивною, як там раніше запевняли".

Тобто, продовжує Олександр Антонюк, російсько-українська війна здуває один за одним пропагандистські міфи. Про непереможну армію РФ, непробивну ППО, непотоплюваний флот і так далі.

"Тенденцію, як зазначав Буданов, потрібно зберігати та нарощувати. Впевнений, так воно й буде. Вибухів усередині РФ (різних – за допомогою наших безпліотників, або внаслідок протестних настроїв росіян, які періодично спалюють військкомати) ставатиме все більше, – упевнений експерт. – Серед пріоритетних цілей – військові об'єкти (аеропорти, склади боєприпасів, дислокації військової техніки), пункти управління тощо. Важливо перенести бойові дії територію ворога. Коли ми звільнимо свої території від окупантів і триматимемо під вогневим впливом територію РФ, ми цим створюємо умови, щоб у Росії почалися розбирання між елітами. Що зрештою виллється там у громадянські війни різних форматів. Слід розуміти (і на цьому теж акцентує Буданов, про це неодноразово говорив я), що звільнення наших територій не говорить про остаточне завершення війни. Лише коли РФ втратить можливості здійснювати подібні агресії, лише коли в нас будуть залізобетонні гарантії безпеки, можна буде вважати, що ми досягли справедливого світу".

Бажаними цілями є ті місця, звідки агресор наносить свої ракетні удари по Україні, різні логістичні ланцюжки

Політолог, боєць 112 бригади Сил ТрО ЗСУ Максим Степаненко міркує так:

"За час повномасштабної війни Росії проти України Кирило Буданов, як на мене, перетворився на добре впізнавану публічну особистість, відому як усередині нашої країни, так і за її межами. А тому дані його заяви вже мають психологічний ефект. Причому ефект різноспрямований".

Враховуючи, що інтерв'ю давалося іноземним журналістам, відповідні меседжі (прагнення України вести визвольну війну всіма силами та засобами до повної деокупації нашої території) спрямовані на міжнародне співтовариство, наших партнерів, зазначає експерт.

"Буданов, як на мене, у цьому випадку виконує дипломатичну функцію. Це, сподіваюся, дозволить підтримувати консолідацію наших партнерів у активній фазі", – наголошує Максим Степаненко.

Крім того, продовжує він, такі заяви добре сприймаються в Україні. Ніщо не тішить українців зараз більше, ніж т.зв. "бавовна", "куріння в недозволених місцях" та інші "інциденти", які відбуваються на території РФ із незавидною для неї регулярністю, зазначає політолог.

Відповідно, констатує він, ці заяви мають психологічний ефект і на противника. Тим більше, що вони не порожня загроза. Росіяни дедалі частіше чують "бавовни" на своїй території.

"Бажаними цілями є ті місця, звідки агресор завдає своїх ракетних ударів по Україні, різні логістичні ланцюжки. На жаль, на даному етапі війни у нашої країни немає таких засобів ураження (тих ракет), які дозволяли б бити в глибину території РФ, завдаючи серйозної шкоди. У хід йдуть дрони, які можна застосовувати точково – на обмеженій території, за обмеженими цілями. Але навіть точкове застосування безпілотників, крім того, що завдає шкоди противнику, змушує його ще й розтягувати свої сили ППО, оскільки невідомо, звідки ми можемо завдати нового удару. Відповідно, у наших повітряних сил з'являється більше можливостей для завдання поразки ворогу, у тому числі на Донбасі", – пояснює Максим Степаненко.

Він нагадує про роботу українських розвідників, які в тилу ворога (і ближньому, і дальньому) постійно проводять просто шикарні диверсії.

"Все це в комплексі так чи інакше підштовхує росіян до розуміння, що їхня країна, незважаючи на гучні заяви про "другу армію світу", не здатна не тільки забезпечити химерні цілі божевільної т.зв. "спеціальної військової операції", але й сама, на своїй території, захиститися не може. Крім цього усвідомлення, психіку росіян ламають і дії їхнього злочинного, терористичного режиму, який посилає їх на забій за маніакальні цілі, – наголошує експерт. – І якщо підтвердиться інформація Буданова, що 5 січня РФ закриє свої кордони, щоб потенційні "мобіки" не могли так активно тікати з країни, це стане черговим підштовхуванням кістячки, що рано чи пізно виллється в ефект доміно, стрімко наближаючи падіння путінського режиму та внутрішні хвилювання у країні ворога".

Читайте також на порталі "Коментарі" — дрони знову б'ють Україною , а Іран заперечує допомогу РФ у війні: як це зупинити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини