Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про готовність бути посередником між Україною та РФ заявила ще одна країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Про готовність бути посередником між Україною та РФ заявила ще одна країна

Під час виступу в ООН глава МЗС Саудівської Аравії заявив, що Королівство підтримує міжнародні зусилля, спрямовану на встановлення миру.

25 вересня 2023, 11:37
Поділіться публікацією:

Саудівська Аравія готова продовжувати докладати посередницьких зусиль для досягнення мирного врегулювання російської агресії проти України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Файсал бін Фархан Аль Сауд під час виступу на спільних дебатах 78 сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, пише "Укрінформ".

Про готовність бути посередником між Україною та РФ заявила ще одна країна

Саудівська Аравія. Фото: з відкритих джерел

"Щодо російсько-української кризи, то Королівство в чергове закликає до припинення цієї кризи, обмеження її негативних наслідків для безпеки та стабільності в усьому світі. Королівство наголошує на необхідності докладати всіх можливих зусиль для припинення цієї кризи та вирішення суперечок мирним шляхом, повазі до принципів міжнародного права та прагненні до збереження безпеки та інтересів усіх", — зазначив він.

Фархан Аль Сауд вказав на те, що керівництво Саудівської Аравії надає підтримку міжнародним зусиллям, спрямовану на встановлення миру. Зокрема, Королівство надало "свої добрі послуги" з метою звільнення полонених різних національностей, а також запросило Україну взяти участь у саміті Ліги арабських держав, котрий пройшов у Джидді.

"Крім того, на початку серпня минулого року Королівство приймало зустріч радників з питань національної безпеки та представників понад 40 країн і міжнародних організацій, і Королівство підтверджує свою готовність продовжувати прикладати посередницькі зусилля між двома сторонами кризи", — сказав принц Файсал бін Фархан Аль Сауд.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як реагувати Україні на заклики розпочати переговори – на що сподівається Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини