Головна Новини Суспільство Війна з Росією Примарний флот танкерів зростає. Це значна економічна допомога для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Примарний флот танкерів зростає. Це значна економічна допомога для Росії

РФ намагається обійти санкції та закуповує танкери для перевезення нафти.

26 жовтня 2022, 15:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Флот з танкерів, власників яких неможливо встановити збільшується. Очікується, що саме ці кораблі будуть перевозити російську нафту в обхід європейським санкціям, які почнуть діяти з грудня 2022 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне агентство Bloomberg.

Примарний флот танкерів зростає. Це значна економічна допомога для Росії

Танкер з нафтою. Фото з відкритих джерел

США вже кілька місяців обговорюють проблеми, які може спровокувати рішення ЄС ввести санкції. Американський уряд вважає, що через ембарго російська нафта буде обслуговуватись мережею "сірих" танкерів та портів. Останнім часом спостерігається збільшення продажу танкерів, особливо моделі Aframax, що може перевозити до 750 тис. тон нафти. Окрім того, цей танкер здатен розбивати лід.

"Якщо ми подивимося, скільки кораблів було продано невідомим покупцям за останні шість місяців, стане дуже ясно, що флот будується для транспортування нафти", — повідомив генеральний директор судноплавної компанії Maersk Tankers Крістіан Інгерслев виданню Bloomberg.

Керівник відділу досліджень танкерів у Braemer Ануп Сінгх вважає, що наразі придбано вже понад 200 танкерів для тіньового флоту. Саме цими кораблями можна перевозити близько 4 млн барелів російської нафти кожного дня.

За словами Сінгха після повномасштабного вторгнення "сірі" поставки нафти зросли в Сінгапурі, Гонконзі, Кіпру та Дубаї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський олігарх попри санкції вільно рухається у відкритому морі на яхті за 500 тис. доларів з російським прапором.

Також "Коментарі" писали про розчарування шейхів, які очікували підняття цін на нафту після запровадження зменшення її видобутку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини