Головна Новини Суспільство Природні ресурси Розчаровані шейхи: ціни на нафту впали, попри скорочення її видобутку
commentss НОВИНИ Всі новини

Розчаровані шейхи: ціни на нафту впали, попри скорочення її видобутку

ОПЕК не вдалось втримати високу ціну на нафту.

12 жовтня 2022, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку жовтня організація ОПЕК прийняла рішення скоротити видобуток нафти, щоб підняти її ціну на міжнародних ринках. Але ціна після невеликого росту почала знову опускатись. Причини зниження ціни на нафту опублікувало видання Reuters.

Розчаровані шейхи: ціни на нафту впали, попри скорочення її видобутку

Наслідний принц Саудівської Аравії. Фото з відкритих джерел

ОПЕК скоротив видобуток нафти на 2 млн барелів на добу – це приблизно 2% від загального світового видобутку. Через такі дії організації ціни на нафту підскочили на 13%, але тепер стрімко падають.

З понеділка, 10 жовтня ціни на нафту почали знижуватись і така тенденція зберігається вже третій день поспіль. Кожного дня ціна падає від 0,5% до 2% за барель. За барель європейської нафти марки Brent протягом дня доводилося платити навіть нижче 94 доларів, а американська WTI пробила позначку в 90 доларів.

Таким чином план шейхів виявився невдалим, вони отримували завищенні прибутки усього кілька днів. Видання Reuters називає основні причини зниження ціни на нафту – це глобальна рецесія, зниження курсу долара та ковідні обмеження у Китаї.

За словами аналітика CMC Markets Тіни Тенг настрої інвесторів різко змінюються, що впливає як на курс долара, так і на побоювання можливої рецесії. Такі чинники тиснуть і на ціну нафти.

Також на зниження ціни на нафту впливає загострення пандемії ковіду в Китаї. Китай є одним з найбільших споживачів та імпортерів нафти, але через посилений карантин, тестування та блокування міст Китай не відчуває потреби у великих обсягах нафтових ресурсів. В країні закривають цілі багатоквартирні будинки, школи, університети, людей не випускають з них, окрім того, блокують готелі.

Раніше портал "Коментарі" писав про карту кількості загиблих людей під час протестів в Ірані та Росії.

Також "Коментарі" повідомляли про наступний крок шейхів після скорочення видобутку нафти — президент ОАЕ приїхав у Москву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини