Головна Новини Суспільство права людини Карта порівняння кількості жертв під час протестів в Ірані та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Карта порівняння кількості жертв під час протестів в Ірані та Росії

В обох країнах вийшли громадяни на акції проти влади.

11 жовтня 2022, 22:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В середині вересня в Ірані почались масові протести внаслідок яких постраждали учасники мітингів. Також у вересні Путін оголосив часткову мобілізацію, яка викликала різкий негатив у російського суспільства, яке активізувалось і вийшло на протести. Український ресурс Maps UA на основі відкритих джерел зобразив кількість жертв під час протестів в обох країнах.

Карта порівняння кількості жертв під час протестів в Ірані та Росії

Протести в Ірані. Фото з відкритих джерел

13 вересня молода іранка Махса Аміні йшла вулицею міста, до неї підійшла поліція моралі та затримала дівчину. Махсу відправили на перевиховання в місцеве СІЗО, де 22-річна іранка померла.

Такі дії активізували іранське суспільство, яке вийшло на акцію протести проти уряду та жорстких релігійних заборон. Ісламська влада Ірану такі мітинги вирішила придушувати, але суспільство опиралось і далі продовжувало відстоювати свої права. Станом на 4 жовтня в Ірані зафіксовано 185 загиблих у різних регіонах.

Російське суспільство також отримало порцію невдоволення, коли президент РФ Володимир Путін 21 вересня оголосив про часткову мобілізацію. Громадяни Росії вийшли в кількох містах країни, але більшість мешканців відправились в бік кордону.

За перший тиждень Російську Федерацію покинуло понад 200 тис. громадян. Такий масовий виїзд створив довгі, кількакілометрові корки на пунктах пропуску. За офіційною статистикою під час протестів у Росії проти мобілізації загинуло нуль осіб.

Карту порівняння від Maps UA кількості жертв під час протестів в Ірані та Росії можна переглянути нижче:

Карта порівняння кількості жертв під час протестів в Ірані та Росії - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в Ірані через смерть дівчини почались масові протести.

Також "Коментарі" писали про акцію солідарності з протестами в Ірані. Жінки публікували у своїх соціальних мережах відео в якому відрізають пасма волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mapsua/2207
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини